Погляньте на свою тарілку. Чому ми так часто переїдаємо?

10 листопада 2020, 09:13
НВ Преміум

Різноманітність їжі корисна для організму, але про яку саме різноманітність ідеться?

Спільно з Рошель Емблінґ, кандидаткою психологічних наук, Еймі Пінк, науковою співробітницею Університету Свонсі, та Лаурою Вілкінсон, викладачкою психології в Університеті Свонсі

Відео дня

Усі знають, що здорове харчування може знизити ризик різних захворювань, пов’язаних із зайвою вагою чи ожирінням — таких як деякі види раку, серцево-судинні захворювання та діабет. При цьому, говорячи про здорове харчування, експерти у всьому світі радять вживати більше різноманітних продуктів. У Великій Британії, наприклад, Національна служба охорони здоров’я ділить продукти на групи: крохмалисті вуглеводи, фрукти й овочі, молочні продукти або їх замінники, білки, жири. Для того, щоб раціон був «збалансованим», рекомендують з'їдати певну кількість продуктів із кожної з цих груп.

Люди з'їдають більше, якщо продукти на тарілці різняться за зовнішнім виглядом, смаком і текстурою

Одна з причин, через яку фахівці радять урізноманітнити меню, полягає в тому, що різні продукти містять різні нутрієнти. Збалансоване харчування може поліпшити наше здоров’я, знизивши ризики, пов’язані з недоотриманням із їжі необхідної кількості поживних речовин. Брак поживних речовин здатен, окрім інших симптомів, викликати м’язову слабкість, знизити витривалість, посилити різні захворювання й призвести до проблем із диханням.

Але визначення «різноманітності» у рекомендаціях зі здорового харчування часто буває розмитим або занадто спрощеним

Показати ще новини
Радіо НВ
X