Чотири основні поради. Як харчуватися правильно

13 січня, 23:03
Анастасія Голобородько: «Овочі — це 50% раціону» (Фото:MicEnin/Depositphotos)

Анастасія Голобородько: «Овочі — це 50% раціону» (Фото:MicEnin/Depositphotos)

Використання всіх груп продуктів — лише одна зі стратегій

Нормальна їжа — це не довгі списки допустимих і заборонених продуктів, а, скоріше, набір стратегій. Використання всіх груп продуктів та свіжих інгредієнтів — лише одна з них. Я галопом знов дам бліц.

Відео дня

1. Овочі

Це 50% раціону. Але лише половина! Не йдіть в радикальні відра броколі, це мало нутритивна їжа. Без зерен, коренеплодів, риби, яєць, горіхів, смачного десерту, який порадує, далеко не поїдемо.

2. Адекватне споживання білка гарної якості

М’ясо не шкідливе (відповідно до віку і чекапу, звичайно, але глобально — ні). М’ясо — це про нормальний випас, худобу, яку бачила траву, сонце, їла не комбікорм із фармакологією. Таке м’ясо, якщо вживати його не часто — один-три рази на тиждень — ОК. А ковбаса — це сміття.

Обирайте горіхи, насіння та олії гарної якості

Риба — не штучного розведення, дрібна і жирненька. Коли готова, то на кістці, часто навіть зі шкірою — нам потрібні різні типи та шари м’яса. Щоб не бігати за дорогим колагеном у БАД.

Кісткові супи та бабусин холодець, заливна риба — це таки круто. Яйця — чудово. Але і продуманий веган може бути (тоді з додатковим прийомом вітамінів та мінералів).⠀

3. Субпродукти

Знов і знов — тушу завжди їли цілком. Усі запчастини тварин. Хижаки, розриваючи тушу, спершу їдять нутрощі та вміст шлунку: переварена, ферментована їжа. Легка для засвоєння. Поживна.

4. Пророщені та ферментовані продукти та бактерії

Ферментація змінює структуру продукту, знижує кількість крохмалів і цукру у вуглеводистих продуктах — каші, хлібі та зерні, коренеплодах, комбучі та кефірі теж. Це їжа бактерій. Мікроби, що розмножуються, шукають прості цукри і перетворюють їх на різноманітні поживні речовини, необхідні для власного росту.

У ферментованому м’ясі та рибі — перетворюють амінокислоти на легкодоступні. Паралельно виробляють ще пул вітамінів (К2 і В12) і ведуть хімічну війну з патогенами.

А ще обирайте горіхи, насіння та олії гарної якості. Взагалі, не забувайте про рослинні жири.

Пробіотики! Працюють разом з імунною системою. Якщо патогени хочуть влаштуватися в організмі, то спочатку їм доведеться подолати опір фаланги пробіотиків. Тому квашена капуста та трохи якісних сирів із класного молока — супер. Хоча щодо молочних продуктів є низка запитань, згідно з вашими накопиченими помилками та діагнозами. Часто важливо не тільки що ми їмо, але і як засвоюємо.

Більше порад Анастасії Голобородько можна знайти тут

Текст публікується з дозволу авторки

poster
Дайджест головних новин
Безкоштовна email-розсилка лише відбірних матеріалів від редакторів NV
Розсилка відправляється з понеділка по п'ятницю

Оригінал

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Погляди NV

Більше блогів тут

Показати ще новини
Радіо NV
X