Звичка чи необхідність? Чи потрібен суп в раціоні

28 вересня, 20:43
Суп (ілюстративне фото) (Фото:yelenayemchuk/Depositphotos)

Суп (ілюстративне фото) (Фото:yelenayemchuk/Depositphotos)

У холодну пору року тарілка теплого супу завжди допоможе швидше наситити організм і не дасть переїсти

Зараз все частіше сперечаються з приводу того, чи потрібно вживати суп? Одні згадують, що супи — це всього лише данина нашим традиціям, а для когось це просто звичка. І принципової необхідності саме в перших рідких стравах у нашого організму немає.

Відео дня

Проте супи бувають різними, і цю страву можна приготувати так, щоб зберегти максимальну цінність всіх інгредієнтів, які в неї входять.

Для здоров’я дуже важливо щоб ми їли не тільки сиру їжу, але і термічно оброблену. Нежирні бульйони з птиці, кролика, яловичини — високопоживні страви для ослаблених хворих, супи-пюре — дбайливе харчування для слизової шлунка, кишечника і при різних захворюваннях травної системи.

Запам’ятайте основні правила приготування супу: ⠀

1. Ніколи не можна переварювати овочі, нехай вони будуть зварені «аль денте».

Не можна переварювати овочі

2. У своїй основі суп повинен складатися з овочів, і це не тільки морквина, картопля та цибуля. В нього може входити велика кількість овочів, які люди зазвичай не дуже люблять використовувати в раціоні - наприклад, селера, пастернак, кабачки, томати, цибуля, болгарський перець, всі можливі види капусти, зелень.

3. Ніяких жирних наваристих бульйонів, в ідеалі — легкі бульйони з курячої або індичої грудки без жиру і шкіри, з яловичої вирізки, кролятини, з нежирної риби, овочів або грибів, або взагалі варіть на воді.

4. В суп можна додавати крупу і макаронні вироби, в невеликих кількостях.

5. Бажано їсти супи без хліба, або з одним-двома зерновими хлібцями.

6. У супі можуть бути м’ясо, риба, яйця або гриби, в невеликій кількості.

Їсти чи не їсти суп — це ваш особистий вибір. Я супи люблю і іноді їх їм — зазвичай це тарілка не більше 200 грам, або овочевого супу, або борщу, крем-супу, курячого супу — люблю різноманітні перші страви. У холодну пору року тарілка теплого супу завжди допоможе швидше наситити організм і не дасть переїсти.

Текст публікується з дозволу авторки

Оригінал

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Погляди НВ

Більше блогів тут

Показати ще новини
Радіо НВ
X