Шалено смачно. Як приготувати брускети із соусом з одеських помідорів

13 серпня 2021, 23:03

Готувати будемо брутально, без краплі бажання догодити ресторанним критикам

У серпні потрібно багато чого встигнути, адже літа залишилося зовсім небагато. І крім усього іншого, потрібно вдосталь наїстися помідорами. Ось прям безсоромно, з жадібністю, до «не можу». Насолодитися. Адже мине ще місяць, і максимум, що буде нам доступно, то це якісна консервація і дрібні помідори черрі з Умані. Про імпорт я взагалі мовчу, поки з ним не щастило.

Відео дня

Але повернімося в серпень і до найкращих місцевих помідорів. Наступний рецепт виник якось сам собою. Надихнула почасти й грецька кухня з її стравою «саганакі», і бессарабская пряна суміш мірудія, ну і, звичайно ж, ягідно-солодкі дрібні помідори з Нового ринку в Одесі. Готувати будемо брускети. Або бутербродики по-нашому.

Причому готувати ми будемо брутально, без краплі бажання догодити ресторанним критикам і зробити «красиво». Але буде шалено смачно. Настільки, що неможливо буде відірватися.

Нам знадобиться:

  • 300 г дрібних помідорів, на кшталт чері;
  • 80 г сиру фета або овечої бринзи;
  • 1 ч ложка мірудіі;
  • 2 ст ложки конопляної олії;
  • гречаний багет з Сільпо або будь-який ваш улюблений хліб;
  • листя свіжого базиліка для прикраси.

Крок 1

Підготуємо всі інгредієнти. Помідори потрібно помити і видалити плодоніжки. Якщо у вас різні сорти, різні кольори плодів — чудово. Це тільки додасть смаку. У керамічну форму для запікання викладаємо помідори, шматок сиру, посипаємо спецією мірудія і поливаємо олією. Відправляємо запікатися на 20−25 хв при 180−190 ℃.

Крок 2

Страва запеклась, по краях трохи підгоріла, добре карамелізувалася і на всю кухню розноситься аромат помідорів і спецій. Ось зараз той самий брутальний крок. Виделкою розминаємо і сир, і помідори. Все перемішуємо і можемо переходити до наших брускетів.

Крок 3

Формуємо брускети. Нарізаємо улюблений багет, при бажанні підсушуємо мене на це терпіння не вистачило) і викладаємо на нього нашу ароматну сирно-помідорну суміш. Можна трохи прикрасити листям свіжого базиліка і терміново пробувати. Повірте, це щось. Так смачно й ароматно, що можна з'їсти пальці. Загалом, смачного!

Крім того, наша страва — це лише основа. Спробуйте додати до неї хвости тигрових креветок — і вона перетвориться на делікатес. Або скибочки курячої або індичої грудинки. Ну а якщо приготувати пасту з твердих сортів пшениці, та з таким соусом, то це точно стане найкращим обідом у серпні.

надано автором
Фото: надано автором

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Мнения НВ

Більше блогів тут

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X