Короткий рецепт. Як приготувати пасту карбонара

11 квітня, 23:03
Паста карбонара (ілюстративна фотографія) (Фото:funandrejs@gmail.com/Depositphotos)

Паста карбонара (ілюстративна фотографія) (Фото:funandrejs@gmail.com/Depositphotos)

Головне — не перегріти соус

Карбонара — це італійська паста, в якій основні компоненти соусу — це овечий сир пекоріно, жовтки та смалець від гуанчале (це майже як наш в’ялений бекон або підчеревина).

Відео дня

Мене навчив готувати цю пасту Roberto Armaroli — шеф-кухар, ресторатор та чудова людина. Саме в його ресторані в Одесі Nonna Letizia я спробував правильну карбонару.

Короткий рецепт пасти карбонара

Вам знадобиться на 2 порції:

  • 150 — 200 г сухої пасти (спагетті, рігатоні, букатіні)
  • 4 жовтки
  • 80 — 100 г гуанчале (guanciale) — в’яленої свинячої щоковини, але можна приготувати і з гарним в’яленим підчеревком з Привозу
  • 60 г витриманого овечого сиру пекоріно
  • Трохи свіжомеленого чорного перцю
  • Сіль

Технологія приготування

Усього три прості кроки: нарізати гуанчале і на повільному вогні витопити жир; зварити пасту у солоній воді: приготувати соус із сиру та жовтків і змішати з пастою. Розкажу докладніше.

Крок 1

Гуанчале або підчеревок нарізати на невеликі брусочки, товщиною близько 5−7 мм і на повільному вогні на сковороді обсмажити до золотистого кольору. Потрібно витопити максимум жиру, отримавши шкварки. Самі шкварки можна дістати і потім посипати ними готову страву.

Крок 2

Варимо пасту. Вода сильно кипляча, добре солона (просто як морська), і досить велика каструля, щоб пасті там було вільно кипіти. Скільки варити? Як правило, виробники вказують час на упаковці. Тому дотримуйтеся інструкцій і не забувайте про те, що краще не доварити, ніж переварити. Аль денте, як то кажуть. Поки вариться паста, готуємо соус.

Крок 3

Змішуємо жовтки із дрібно натертим сиром, додаємо 2−3 ложки води та свіжомелений чорний перець. Коли паста готова, сковорода з витопленим жиром має вже охолонути. Виловлюємо готову пасту та перекладаємо у сковороду. Добре перемішавши, вливаємо соус із жовтків і сиру. Важливо! Дуже активно перемішувати і повернути сковороду на повільний вогонь. Перемішувати до загустіння соусу. Важливо не перегріти, інакше соус звернеться — яйця стануть омлетом, чи то скремблом. Саме тому часто готують карбонару із вершками — так набагато простіше, але з оригінальним рецептом це не має нічого спільного. Як тільки соус почав ставати густішим — прибирайте з вогню.

Коли паста готова і соус загус — викладайте в тарілку і посипайте шкварками. Смачного! І не перегрійте соус!

Текст публікується з дозволу автора

Оригінал

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Погляди NV

Більше блогів тут

Показати ще новини
Радіо NV
X