П’ять поколінь піцайоло. Кращі ресторани світу

21 липня 2019, 12:56

Іноземні заклади, які справили на мене неабияке враження

1. Guido da Costigliole (Санто-Стефано-Бельбо, Італія)

Ресторан розташований на території готелю Relais San Maurizio, у будівлі відреставрованого монастиря XVII століття. Із літньої тераси відкривається краєвид на пагорби Ланге в Альпах. Неперевершена п'ємонтська кухня удостоєна зірки Мішлен. Бездоганна винна карта.

Відео дня

https://guidosanmaurizio.com/
Фото: http://guidosanmaurizio.com/

2. L 'Antica Pizzeria Da Michele (Неаполь, Італія)

Заклад відчинив свої двері в середмісті Неаполя 1870 року. Відтоді п’ять поколінь піцайоло зберігають вірність традиціям засновника Da Michele. Ніжну м’яку піцу, яку випікають за найвищих температур, готують із простих, зате смачних продуктів. Тут подають лише дві піци — Маргариту і Маринару та два напої. Саме тут знімали фільм Їж. Молися. Кохай. Культове місце з демократичними цінами: середній чек на двох — 10 євро.

damichele.net
Фото: damichele.net

3. Macakizi Restaurant (Бодрум, Туреччина)

Ресторан — частина мальовничого готельного комплексу Macakizi Hotel Bodrum з видом на приватну затоку. Шеф-кухар Арет Саакян воістину майстер середземноморської кухні. Велика міжнародна карта вин.

facebook.com/macakizihotelbodrum
Фото: facebook.com/macakizihotelbodrum

4. The River Cafe (Лондон, Велика Британія)

Унікальний італійський ресторан на березі Темзи. Мінімалістичний інтер'єр, гамірна переповнена зала, але кухня і винна карта тут просто неперевершені і бездоганні.

facebook.com/therivercafelondon
Фото: facebook.com/therivercafelondon

5. Renato e Luisa Quelli della Taverna (Рим, Італія)

Заклад пропонує класичні ситні страви в сучасному стилі. У меню представлено їжу із сезонних продуктів, що вирізняє це місце з-поміж інших. Мінімалістичний, але автентичний декор. Ресторан працює тільки на вечерю з обов’язковим попереднім бронюванням столика. Ідеальне місце в самісінькому середмісті Рима.

facebook.com/www.renatoeluisa.it
Фото: facebook.com/www.renatoeluisa.it

Текст опубліковано в № 26 журналу НВ від 18 липня 2019 року. Републікацію повної версії заборонено

Приєднуйтеся до нашого телеграм-каналу Мнения НВ

Більше блогів тут

Показати ще новини
Радіо НВ
X