Чим темніше, тим корисніше. Три смачні страви з ожини
З ожини можна приготувати універсальний ягідний соус для шашлику
Нутриціологи кажуть, що чим темніше ягода, тим вона корисніша. А я кажу, що, ожина дуже смачна з фетою, крем-сиром, йогуртом і вином.
Салат з ожини з руколою
Інгредієнти:
- 100 г фети;
- 50 г кедрових горіхів;
- 100 г ожини;
- рукола.
Все перемішати, заправити оливковою олією з лимонним соком.

Універсальний ягідний соус для шашлику
Робимо швидке варення: на сковороді виделкою чавимо ягоди, засипаємо цукром і нагріваємо на середньому вогні. Додаємо щіпку перцю чилі, сіль, 100 мл червоного сухого вина і варимо на повільному вогні, поки соус не увариться до густоти.
Булочки з простого тіста без дріжджів з цільнозернового борошна та з начинкою з ожини й лохини
Ягідна начинка:
150 г ожини й лохини розчавити у пательні з 2 столовими ложками цукру, нагріти на середньому вогні. Розбавити 1 ст. л. крохмалю в соку половини лимона і влити в ягоди, швидко все перемішати до загустіння.
Заливка:
4 ст. л. крем-сиру, 2 ст. л. топленого масла і 2 ст. л. цукру збити виделкою.
Тісто:
- 2 чашки борошна;
- 1 чашка цільнозернового;
- 2 ст. л. цукру;
- 1,5 ч. л. розпушувача;
- 0,5 ч. л. соди;
- дрібка солі;
- 1,25 склянки молока;
- 2 ст. л. розтопленого вершкового масла.
Змішати сухі інгредієнти з маслом і молоком, замісити тісто, розкачати в прямокутник, змастити приготованим джемом і загорнути в трубочку. Порізати по 2 см, викласти в форму. Запікати 20 хвилин за температури 200 градусів. Полити заливкою.

Більше рецептів можна знайти тут
Текст публікується з дозволу автора
Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Мнения НВ
Більше блогів тут