Чим темніше, тим корисніше. Три смачні страви з ожини

21 липня 2021, 23:03

З ожини можна приготувати універсальний ягідний соус для шашлику

Нутриціологи кажуть, що чим темніше ягода, тим вона корисніша. А я кажу, що, ожина дуже смачна з фетою, крем-сиром, йогуртом і вином.

Салат з ожини з руколою

Інгредієнти:

Відео дня

  • 100 г фети;
  • 50 г кедрових горіхів;
  • 100 г ожини;
  • рукола.

Все перемішати, заправити оливковою олією з лимонним соком.

instagram.com/elena_ermolenko__/
Фото: instagram.com/elena_ermolenko__/

Універсальний ягідний соус для шашлику

Робимо швидке варення: на сковороді виделкою чавимо ягоди, засипаємо цукром і нагріваємо на середньому вогні. Додаємо щіпку перцю чилі, сіль, 100 мл червоного сухого вина і варимо на повільному вогні, поки соус не увариться до густоти.

Булочки з простого тіста без дріжджів з цільнозернового борошна та з начинкою з ожини й лохини

Ягідна начинка:

150 г ожини й лохини розчавити у пательні з 2 столовими ложками цукру, нагріти на середньому вогні. Розбавити 1 ст. л. крохмалю в соку половини лимона і влити в ягоди, швидко все перемішати до загустіння.

Заливка:

4 ст. л. крем-сиру, 2 ст. л. топленого масла і 2 ст. л. цукру збити виделкою.

Тісто:

  • 2 чашки борошна;
  • 1 чашка цільнозернового;
  • 2 ст. л. цукру;
  • 1,5 ч. л. розпушувача;
  • 0,5 ч. л. соди;
  • дрібка солі;
  • 1,25 склянки молока;
  • 2 ст. л. розтопленого вершкового масла.

Змішати сухі інгредієнти з маслом і молоком, замісити тісто, розкачати в прямокутник, змастити приготованим джемом і загорнути в трубочку. Порізати по 2 см, викласти в форму. Запікати 20 хвилин за температури 200 градусів. Полити заливкою.

instagram.com/elena_ermolenko__/
Фото: instagram.com/elena_ermolenko__/

Більше рецептів можна знайти тут

Текст публікується з дозволу автора

Оригінал

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Мнения НВ

Більше блогів тут

Показати ще новини
Радіо NV
X