Зручніше готувати вдвох. Як фарширувати кальмара

Савелій Лібкін: «Кальмари готувати складно» (Фото:instagram.com/savvalibkin)
Для начинки знадобляться родзинки, пармезан і кедрові горіхи
Деякі страви зручніше готувати вдвох, у чотири руки. Одна з таких — фарширований кальмар.
Інгредієнти:
- 4 кальмари
- 200 г підсмаженої та підсушеної дрібної хлібної крихти з петрушкою
чорний перець - 1 столова ложка сиру пармезан та 1 зубчик часнику
- 30 г маленьких родзинок
- 30 г кедрових горіхів
- цедра 1 лимона
- ½ склянки томатного соусу за бажанням (я готував без соусу)
- ¼ склянки білого вина
Щупальця дрібно порубайте ножем і відкладіть.
Налийте 2 столові ложки оливкової олії на сковорідку і додайте зубчик часнику. Обсмажте протягом двох хвилин, потім додайте нарізані щупальця, невелику кількість солі та вино і варіть на середньому вогні. Коли рідина випарується, вимкніть і дайте охолонути. Подрібніть петрушку і відкладіть.
У миску додайте панірувальні сухарі, петрушку, тертий пармезан, щупальця, родзинки, кедрові горіхи, цедру лимона, 2 столові ложки олії та трохи томатного соусу, приправте сіллю та перцем і ретельно перемішайте, щоб отримати однорідну суміш.
Тепер візьміть кальмарів і за допомогою кондитерського мішка з круглим носиком або ложкою наповніть їх начинкою і закрийте зубочисткою. Обваляйте кальмари в оливковій олії та панірувальних сухарях і запікайте при 200 градусах 20 хвилин у режимі гриль.

Подавайте, нарізавши товстими кільцями.
Текст публікується з дозволу автора
Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Погляди NV
Більше блогів тут