Зручніше готувати вдвох. Як фарширувати кальмара

11 січня, 23:03
Савелій Лібкін: «Кальмари готувати складно» (Фото:instagram.com/savvalibkin)

Савелій Лібкін: «Кальмари готувати складно» (Фото:instagram.com/savvalibkin)

Для начинки знадобляться родзинки, пармезан і кедрові горіхи

Деякі страви зручніше готувати вдвох, у чотири руки. Одна з таких — фарширований кальмар.

Інгредієнти:

  • 4 кальмари
  • 200 г підсмаженої та підсушеної дрібної хлібної крихти з петрушкою
    чорний перець
  • 1 столова ложка сиру пармезан та 1 зубчик часнику
  • 30 г маленьких родзинок
  • 30 г кедрових горіхів
  • цедра 1 лимона
  • ½ склянки томатного соусу за бажанням (я готував без соусу)
  • ¼ склянки білого вина

Відео дня

Щупальця дрібно порубайте ножем і відкладіть.

Налийте 2 столові ложки оливкової олії на сковорідку і додайте зубчик часнику. Обсмажте протягом двох хвилин, потім додайте нарізані щупальця, невелику кількість солі та вино і варіть на середньому вогні. Коли рідина випарується, вимкніть і дайте охолонути. Подрібніть петрушку і відкладіть.

У миску додайте панірувальні сухарі, петрушку, тертий пармезан, щупальця, родзинки, кедрові горіхи, цедру лимона, 2 столові ложки олії та трохи томатного соусу, приправте сіллю та перцем і ретельно перемішайте, щоб отримати однорідну суміш.

Тепер візьміть кальмарів і за допомогою кондитерського мішка з круглим носиком або ложкою наповніть їх начинкою і закрийте зубочисткою. Обваляйте кальмари в оливковій олії та панірувальних сухарях і запікайте при 200 градусах 20 хвилин у режимі гриль.

instagram.com/savvalibkin
Фото: instagram.com/savvalibkin

Подавайте, нарізавши товстими кільцями.

Текст публікується з дозволу автора

Оригінал

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Погляди NV

Більше блогів тут

Показати ще новини
Радіо NV
X