Додати в життя яскравості. Рецепт іспанських чурос
Посипте чурос цукром і корицею та їжте, вмочуючи в шоколадний соус
Я обожнюю чурос і щоразу, коли приїжджаю до Іспанії, насамперед вирушаю на ринок за цим десертом. Ці ласощі там такі популярні, що доводиться відстояти чималу чергу навіть рано вранці, а продають їх кілограмами. Готують чуррос і в Латинській Америці - там вони більш витончені та не такі великі, як в Іспанії. Сьогодні ця солодка випічка нагадує мені про докарантинне життя, про подорожі, про Іспанію та Мадрид — тому мені захотілося додати в життя яскравості, приготувати чурос вдома та поділитися своїм рецептом з вами.
Для чурос:
- 1 стакан води
- 2 ст. л. вершкового масла
- 1 дрібка солі
- 2 ст. л. цукру
- 1 склянка борошна
- 1 яйце
- 1 ч. л. ванілі
- Олія для фритюру
- Цукор і мелена кориця, щоб посипати готові чурос
Для шоколадного соусу:
- 1 стакан води
- ¾ склянки цукру
- ½ ст. какао-порошку
- 1 ч. л. ванільної есенції
- Дрібка солі

Приготування:
1. Налийте воду в сотейник. Додайте вершкове масло, дрібку солі та дві столові ложки цукру. Поставте на середній вогонь. Перемішайте та доведіть до кипіння.
2. Коли вода закипить, поступово додайте борошно і швидко перемішайте лопаткою. Продовжуйте доти, доки не отримаєте однорідне тісто. Ви зрозумієте, що суміш готова, коли вона почне відшаровуватися від стінок сотейника й утворювати кульку з тіста. Зніміть з вогню.
3. Викладіть тісто в миску і дайте йому трохи охолонути (приблизно 5 хвилин). Додайте яйце та ваніль. Можна використовувати міксер, щоб тісто вийшло більш однорідним.
4. Помістіть суміш чурос у кондитерський мішок.
5. Поставте наповнений олією сотейник на середній вогонь.
6. Якщо хочете, щоб ваші чурос були вкриті цукром і корицею, підготуйте заздалегідь миску з сумішшю цукру та кориці - вам потрібно буде посипати вироби, поки вони гарячі, щоб цукор краще тримався.
7. Коли олія нагріється, опустіть в неї смужки тіста. Будьте дуже обережні - олія може бризкати. Для підтримки температури олії рекомендую готувати не більше трьох-чотирьох чурос за раз.

Шоколадний соус:
1. У маленький сотейник налийте воду, цукор, какао-порошок і дрібку солі. Поставте на середній вогонь і помішуйте, поки цукор не розчиниться.
2. Продовжуйте варити ще кілька хвилин, а коли сироп загусне, зніміть з вогню.
3. Додайте чайну ложку ванілі, знову перемішайте і дайте охолонути перед подачею на стіл.
Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Мнения НВ
Більше блогів тут
Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

матеріалів розділу Life