Додати в життя яскравості. Рецепт іспанських чурос

29 вересня 2020, 00:44
Вы также можете прочесть этот материал на русском языке

Посипте чурос цукром і корицею та їжте, вмочуючи в шоколадний соус

Я обожнюю чурос і щоразу, коли приїжджаю до Іспанії, насамперед вирушаю на ринок за цим десертом. Ці ласощі там такі популярні, що доводиться відстояти чималу чергу навіть рано вранці, а продають їх кілограмами. Готують чуррос і в Латинській Америці - там вони більш витончені та не такі великі, як в Іспанії. Сьогодні ця солодка випічка нагадує мені про докарантинне життя, про подорожі, про Іспанію та Мадрид — тому мені захотілося додати в життя яскравості, приготувати чурос вдома та поділитися своїм рецептом з вами.

Відео дня

Для чурос:

  • 1 стакан води
  • 2 ст. л. вершкового масла
  • 1 дрібка солі
  • 2 ст. л. цукру
  • 1 склянка борошна
  • 1 яйце
  • 1 ч. л. ванілі
  • Олія для фритюру
  • Цукор і мелена кориця, щоб посипати готові чурос

Для шоколадного соусу:

  • 1 стакан води
  • ¾ склянки цукру
  • ½ ст. какао-порошку
  • 1 ч. л. ванільної есенції
  • Дрібка солі
надано автором
Фото: надано автором

Приготування:

1. Налийте воду в сотейник. Додайте вершкове масло, дрібку солі та дві столові ложки цукру. Поставте на середній вогонь. Перемішайте та доведіть до кипіння.

2. Коли вода закипить, поступово додайте борошно і швидко перемішайте лопаткою. Продовжуйте доти, доки не отримаєте однорідне тісто. Ви зрозумієте, що суміш готова, коли вона почне відшаровуватися від стінок сотейника й утворювати кульку з тіста. Зніміть з вогню.

3. Викладіть тісто в миску і дайте йому трохи охолонути (приблизно 5 хвилин). Додайте яйце та ваніль. Можна використовувати міксер, щоб тісто вийшло більш однорідним.

4. Помістіть суміш чурос у кондитерський мішок.

5. Поставте наповнений олією сотейник на середній вогонь.

6. Якщо хочете, щоб ваші чурос були вкриті цукром і корицею, підготуйте заздалегідь миску з сумішшю цукру та кориці - вам потрібно буде посипати вироби, поки вони гарячі, щоб цукор краще тримався.

7. Коли олія нагріється, опустіть в неї смужки тіста. Будьте дуже обережні - олія може бризкати. Для підтримки температури олії рекомендую готувати не більше трьох-чотирьох чурос за раз.

надано автором
Фото: надано автором

Шоколадний соус:

1. У маленький сотейник налийте воду, цукор, какао-порошок і дрібку солі. Поставте на середній вогонь і помішуйте, поки цукор не розчиниться.

2. Продовжуйте варити ще кілька хвилин, а коли сироп загусне, зніміть з вогню.

3. Додайте чайну ложку ванілі, знову перемішайте і дайте охолонути перед подачею на стіл.

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Мнения НВ

Більше блогів тут

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X