Смачно та трохи старомодно. Сім цікавих паризьких ресторанів
Особливо запам’яталася перепілка зі скоринкою з пармезану та рибним смаком
Париж вважають однією з гастрономічних столиць світу, але знайти в цьому місті хороший ресторан насправді не так просто. І навіть на відомі ресторанні гіди на кшталт Мішлен не завжди можна покластися у цьому питанні. Адже найчастіше молоді кухарі прагнуть отримати свою першу зірочку, зосереджуючись на кулінарних витребеньках і забуваючи водночас про бажання гостей. А ці бажання досить прості: щоб було смачно, атмосферно і хотілося повернутися.
У Парижі ми із дружиною пробули тиждень. На цей термін забронювали 14 ресторанів, тож гастропрограма була досить насичена. Заклади, які торгують виключно своєю датою відкриття та історичним контекстом, не згадую, бо їх у Парижі не одна сотня. Хочу зупинитись на семи цікавих ресторанах (у перших двох їжа чудова).
1. Pavillon Ledoyen
Приголомшливий ресторан з дуже смачною кухнею та маленькими порціями. Резервувати столик потрібно за кілька днів. Обіднє сет-меню із трьох страв коштує 64 євро, і в цьому випадку це зовсім не дорого. Особливо запам’яталася перепілка зі скоринкою з пармезану та рибним смаком.
2. Chez Georges на Boulevard Pereire
Паризька класика у відмінному виконанні. Атмосфера й обслуговування на рівні. Всі офіціанти у віці, чудово розуміються на кухні закладу. Єдиний ресторан із 14, куди ми прийшли вдруге у цій поїздці.
Знайти в цьому місті хороший ресторан не надто просто
Фішка місцевого шефа — страви з різними соусами. У меню таких страв півдюжини, їх і потрібно замовляти.
3. Bistrot Paul Bert
Олдскульний інтер'єр і не дорого.
Класична французька кухня, білі скатертини. Офіціанти розмовляють лише французькою. Замовляв яєчню з трюфелями і фрі. Досить смачно і трохи старомодно.
L’Ecailler du Bistrot — дорогий ресторан із морепродуктами цього ж власника.
4. Nolinski на Avenue de l’Opéra
Цілком пристойний ресторан при готелі. Атмосфера, що запам’ятовується, сервіс так собі — надто формальний. Їжа нормальна, але не запам’ятовується — приготовлена акуратно і не більше.
Той випадок, коли інтер'єр вражає більше ніж страви. Оздоблення залів виконано в золотистих тонах і підкреслено теплим освітленням.
5. L’Avenue
Ресторан бізнес-формату: стандартне меню, багато гостей, туристичний сервіс. Тут добре розуміють споживача, знають, що його приваблює. Можна приходити без резерву.
Їжа тут, на мій погляд, невиразна, зате непогана атмосфера та музика, а також гарне промо. Все пояснюється просто: цим місцем керують власники легендарного Hotel Costes, а вони розуміються на створенні репутації і в тому, на що клюють клієнти Діорів-В'юітонів.
6. Café De L’esplanade
Ще один ресторан від братів Кост (Hotel Costes). Про це місце можна сказати майже те саме, що і про L’Avenue, хіба що інтер'єр тут вальяжніший і трохи кращий сервіс.
І якщо вже я вдруге згадав Hotel Costes, то згадаю і втретє: обов’язково відвідайте бар при готелі — дуже атмосферне місце. Коктейлі банальні, інтер'єр фотогенічний.

7. Palais Royal Restaurant
Сучасно і креативно. Дуже дорого. Мені запам’яталися десерт і страва з молочного порося. Атмосфери не помітив. Сервіс дуже формальний. Нібито одна зірка від Мішлен. Цікаво, за що…
Текст публікується з дозволу автора
Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Мнения НВ
Більше блогів тут