Ресторанне кіно
Як обрати хороший ресторан? Уявіть, що плануєте подивитися фільм — блокбастер, комедію або класику
На мій погляд, робота ресторану схожа на зйомку фільму. Є продюсер, він же ресторатор. Є сценарист, він же шеф-кухар. Є режисер — це керівник, який стежить, щоб усі сценарії втілювалися якнайкраще: і на тарілці, й у сервісі, й бухгалтерії. І звичайно, є безліч акторів — офіціанти, бармени, працівники кухні й інші фахівці. Серед них немає виконавців головних ролей, оскільки для успіху фільму, тобто ресторану, всі ролі однаково важливі.
І, зрозуміло, різні ресторани, як і фільми, представлені в різних жанрах. Ось про ці ресторанні жанри я і хочу поговорити. Зі зрозумілих причин назви ресторанів не вказую — спробуйте відгадати їх самі.
Блокбастер
Характеризується мільйонними вкладеннями і безліччю запрошених зірок. Зоряний дизайнер інтер'єру, зоряний шеф-кухар, зоряний сомельє тощо. Офіціанти та хостес у такій атмосфері теж починають відчувати себе голлівудськими зірками та зверхньо поглядають на гостей, які замовляють щось скромніше, ніж страву морепродуктів розміром із джакузі. Ресторан-блокбастер або голосно «вистрілює» у прокаті, або так само голосно провалюється. У будь-якому разі, вкладений бюджет, як правило, ніколи не повертається.
Римейк
Навіщо вигадувати нові сюжети, якщо можна з'їздити до Європи чи Америки та підгледіти успішний ресторанний формат? Однак успішність визначається не лише і не стільки ідеєю, скільки якістю реалізації — щоправда, про це любителі римейків часто або не замислюються, або забувають. Але якщо скопіювати не бездумно, а з любов’ю та розумінням, додати власних сюжетних ходів і адаптувати для вітчизняного глядача, тобто відвідувача, то касовий успіх забезпечено. Зрештою, навіть легендарні режисери надихаються творчістю один одного — що вже казати про рестораторів.
Молодіжна комедія
Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.