Сімейна реліквія. Як спекти торт наполеон
Вершкове масло кімнатної температури додавайте в крем коли той охолоне
Мамин Наполеон. Раз на рік повторюю рецепт.
В кожній родині був власний наполеон — в мене досить вологий, але зі щільними коржами.
Рецепт мені перейшов від мами, я звичайно його трохи переробив з часом, а от мамі дістався від її тітки, так що можна вважати, що це вже сімейна реліквія!
Коржі (на 7−8 шт, потрібні дуже тонкі):
- яйце — 3 шт
- сметана — 70 г
- цукор — 70 г
- масло вершкове розтоплене — 70 г
- молоко — 30 г
- коньяк — 15 г
- сіль — 2 г
- борошно — 450 г
Усе замішую разом. Тісто має бути м’яке, але не липнути до рук. Розкочую на борошні круглим млинцем, вирізаю круг, протикаю виделкою і випікаю при температурі 180 градусів до карамельної рум’яності разом із рештками тіста.
Крем:
- молоко — 800−900 г
- цукор — 200 г
Довести до кипіння і ввести суміш з:
- 100 г борошна
- 4 яєць
- 50−60 г цукру
- 200 г молока
Можна додати ванільний цукор — 10 г
Заварюю крем у великому сотейнику на плиті, дуже інтенсивно перемішуючи віночком, щоб не пригоріло, і охолоджую.
Тільки після охолодження додаю 300 г вершкового масла кімнатної температури і збиваю до повного розчинення масла — повинен вийти ароматний, шовковистий, однорідний крем.
Далі промазую коржі, розділивши крем на шість частин, залишаю на ніч в холодильнику під плівкою, а вранці відправляю під прес — плівка/дошка/каструля с водою — на годину-другу.
Печені рештки тіста подрібнюю в блендері і потім посипаю ними вже готовий наполеон.
Діаметр коржа — 26−28 см, вага готового торта приблизно 1,4−1,5 кг. Коньяк тут як розпушувач — можете додавати інший алкоголь.
Текст публікується з дозволу автора
Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Мнения НВ
Більше блогів тут