Розкішна страва. Як приготувати мідії по-бельгійськи

16 серпня 2020, 21:50

Все що вам потрібно — це українські мідії, бельгійське пиво і 15−20 хвилин часу

Багато хто чомусь досі вважає, що страви з морепродуктів — їжа радше ресторанна, ніж домашня. А у випадку з мідіями — ще й виключно курортна. Насправді це не так. В їх приготуванні немає нічого складного — важлива лише свіжість і бажання приготувати, тим паче що мідії сьогодні знайти зовсім не проблема. Українські мідії, бельгійське пиво (хоча і наше, місцеве, теж прекрасно підійде), 15−20 хвилин часу — і у вас на столі розкішна страва для недільного або будь-якого іншого обіду.

Відео дня

Готуйте доти, доки не відкриються всі мідії

Мідії по-бельгійськи

Складові:

  • 500 г мідій
  • 250 мл світлого пива
  • 5 гілочок петрушки
  • 1 цибулина шалот
  • 1 стебло селери
  • Зубчик часнику
  • Оливкова олія
  • Сіль

Приготування:

1. Розігрійте в каструлі оливкову олію. Додайте крупно нарізане стебло селери, роздавлені зубчик часнику і цибулину шалот.

2. Обірвіть листочки петрушки від стебел. Стебла розріжте на 2−3 частини і покладіть у каструлю.

3. Як тільки овочі почнуть віддавати свої аромати, засипте мідії, посоліть і залийте пивом. Накрийте кришкою і готуйте доти, доки не закипить соус і всі мідії відкриються. Закриті мідії викиньте з каструлі.

4. Посипте подрібненим листям петрушки, накрийте кришкою і гарненько потрясіть каструлю, щоб соус повністю розподілився.

Купуючи мідії, звертайте увагу на те, щоб вони були щільно закритими. А черепашки, які не розкрилися в процесі приготування, навпаки, сміливо викидайте — вони не годяться.

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Мнения НВ

Більше блогів тут

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X