Помішувати, але не збивати. Як приготувати млинці

11 січня 2021, 23:03

Не збивайте тісто, інакше у готових млинчиків будуть сухі і нерівні краї

Млинці — найпростіший і робочий рецепт:

  • 4 яйця
  • 4 г солі
  • 380 г пшеничного борошна
  • 1 л молока
  • 50 г вершкового масла
  • 50 г олії
  • 55 г цукру

Змішати яйця, сіль, цукор, борошно і 200 мл молока до однорідної суміші — можна простим вінчиком.

Відео дня

Потім влити в кілька прийомів решту молока і помішувати, не збиваючи — інакше у готових млинчиків будуть рвані, нерівні і сухі краї.

Вершкове масло розтопити з олією, додати в інше тісто і просто розмішати — цей прийом допоможе не змащувати після кожного виробу пательню, і млинці не злипнуться в стосі.

Тісто за консистенцією має бути однорідним і схожим на рідкі вершки. Періодично необхідно його помішувати — борошно «сідає» на дно і суміш стає неоднаковою на початку і наприкінці приготування.

Найсмачніші млинці, на мій погляд — ще гарячі, щойно приготовані.

Я смажу на досить високому вогні, віддаю перевагу чавунним петельням або з антипригарним покриттям. Пательню потрібно добре розігріти і для перших млинців все-таки додати ще трохи олії.

Млинець має бути однорідним за своєю текстурою і тоненьким, мов папір, але без сухого і рваного обідка.

Можна змішувати різні види борошна, але тісто в такому разі робимо трохи густішим — наприклад, для гречаних млинців я замінюю 50% пшеничного борошна гречаним і додаю ще одне яйце до пропорції. Будьте обережними з іншими видами борошна — найчастіше вони без глютену і за 100% заміни результат може бути несподіваним і часто-густо дещо дивним.

Текст публікується з дозволу автора

Оригінал

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Мнения НВ

Більше блогів тут

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X