Неймовірний смак. Як приготувати домашній майонез
Використовуйте тільки цілі яйця і попередньо замочуйте їх на 20 хвилин в розчині соди або оцту
Інгредієнти:
- 2 жовтка
- 300−340 г очищеної олії без запаху
- 1 столова ложка ніжної гірчиці (25 г)
- Сіль за смаком
- 1 чайна ложка цукру
- Чорний перец
- Сік 1/3 лимону
- 50 г води (або молока)
Приготування:
Помістіть у миску жовтки, сіль, я додаю ще цукор, гірчицю і перец, і добре збийте у піну вінчиком — як то кажуть, розтерти добіла. Це потрібно для того, щоб процес емульгації далі йшов дуже легко — ми збільшуємо объем продуктів.
Далі тонесенькою струйкою додаємо олію, навіть частинами спочатку: додали, добре перемішали, додали, перемішали. Суміш буде густіти на очах. Можно звісно готувати і в комбайні, але зверніть увагу — сам майонез ми не збиваємо, а лише перемішуємо.
Коли додасте усю олію, маса стане щільною і густою. Кількість олії залежить від розміру жовтків.
Далі додаю сік лимону, перемішую, додаю воду чи, в моєму випадку, молоко. Перемішую і довожу до смаку, якщо треба — тобто додаю ще сіль або цукор.
Увага! Дуже ретельно обробляйте яйця перед використанням. Беріть тільки цілі і замочуйте в розчині соди або оцту на 20 хвилин (на 1 літр води 25 г соди чи 50 мл оцту). Потім промийте водою.
Найкраща олія для приготування цього соусу — виноградних кісточок. Можно використовувати рафіновані: кукурудзяну, соняшникову і навіть оливкову.
Майонез стане більш густим після того, як постоїть в холодильнику 2−3 години.
Замість води чи молока можно взяти йогурт або навіть сметану — дуже смачно і, звісно, змінює смак. Різні види оцту також допоможуть варіювати смаки.
Строк зберігання з молоком 2 дні, з водою, йогуртом чи сметаною — 5−7 днів у холодильнику.
Експериментуйте, додаючи зелень, часник, спеції і навіть соєвий соус — іноді виходять неймовірні смаки.
Текст публікується з дозволу автора
Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Мнения НВ
Більше блогів тут
Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

матеріалів розділу Life