Мінімум інгредієнтів. Як приготувати сир маскарпоне

27 липня, 23:03
Маскарпоне (ілюстративне фото) (Фото:repinanatoly/Depositphotos)

Маскарпоне (ілюстративне фото) (Фото:repinanatoly/Depositphotos)

Кількість готового продукту залежить від того, якої жирності вершки ви візьмете

Вершковий сир маскарпоне вдома.

Щоб отримати приблизно 600 г сиру, потрібно:

— 1 літр вершків 35% жирності

— 1 г лимонної кислоти або 22 г соку лимона (20 г лимонної води)

Відео дня

Готуємо:

Беремо звичайну широку, але низьку каструлю або сотейник (пательню). Виливаємо вершки і постійно помішуючи силіконовою лопаткою майже доводимо до кипіння, але не кип’ятимо.

Зменшуємо вогонь до мінімуму. Додаємо лимонну воду і повільно перемішуємо лопаткою, поки суміш не загустіє, приблизно, 1−2 хвилини.

Відставляємо на 30 хвилин, щоб завершився увесь процес згортання.

Далі підготовлюємо сито, кладемо на нього марлю і перекладаємо отриману масу у марлю. Залишаємо сир у холодильнику на 8 годин (на ніч). Зранку в нас повністю готовий маскарпоне!

Викладаємо в будь-яку зручну баночку і зберігаємо в холодильнику.

Як готувати лимонну воду. Готуємо окремо за пропорцією: 1 г лимонної кислоти на 20 г води.

Можна використовувати вершки 30% і навіть 25%, але буде менший вихід сиру.

Текст публікується з дозволу автора

Оригінал

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Погляди НВ

Більше блогів тут

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X