Несподівано смачно. Три страви з огірків

24 липня 2020, 23:28

А ви знаєте, як приготувати малосольні огірки так, щоб вранці ви ще купували їх свіжими на ринку, а ввечері вже подавали до столу?

Салат з огірками та пастою чилі

Цей неймовірний і оригінальний салат я придумав спеціально для поціновувачів гострого, адже для його заправки я використовую три види гостроти — перець чилі, мелений червоний перець і часник. Це буде прям ух, як смачно і гаряче! Обов’язково спробуйте такий салат з огірками і пастою чилі.

Відео дня

Час підготовки — 7 хвилин

Час приготування — 5 хвилин

Порції — 2−4

Інгредієнти

  • Пластівці перцю чилі — 1 ч. л.
  • Червоний перець (мелений) — 1 ч. л.
  • Часник — 1−2 зубчики
  • Рослинна олія — 3 ст. л.
  • Огірок (великий) — 2 шт.
  • Кінза — 5−7 гілочок
  • Смажений солоний арахіс — 1−2 ст. л.
  • Сіль за смаком
klopotenko.com
Фото: klopotenko.com

Покроковий рецепт

1. Приготуйте пасту чилі. Для цього в мисочці з'єднайте перець чилі в пластівцях (1 ч. л.) і мелений червоний перець (1 ч. л.).

2. Очистіть часник (2−3 зубчики) і дрібно його порубайте. Додайте до перцю.

3. Просмажте рослинну олію (3 ст. л.), прям ну дуже сильно, і залийте ним суміш перців з часником. Розітріть масу ложкою до стану пасти.

4. Огірки (2 шт.) наріжте тонкими скибочками. кінзу (5−7 гілочок) добре промийте, відокремте листя від стебел і дрібно порубайте. Додайте зелень кінзи до огірків.

5. Арахіс (1−2 ст. л.) я використав вже смажений і солоний. Якщо у вас такого немає, то необхідно підсмажити сирий арахіс і очистити його від лушпиння. Додайте арахіс у салат. Заправте салат пастою чилі й акуратно перемішайте. Кількість пасти використовуйте за смаком. Я люблю, щоб було гарячіше. Спробуйте і посоліть за смаком. Відразу ж подавайте до столу!

Малосольні огірки — швидкий рецепт

А ви знаєте, як приготувати малосольні огірки швидко? Так, щоб вранці ви ще купували їх свіжими на ринку, а ввечері вже подавали до столу? Якою б не була ваша відповідь, я все одно хочу поділитися своїм варіантом. У рецепті все гранично просто, і результат виходить завжди відмінний.

Час підготовки — 20 хвилин

Час приготування — 10 хвилин 3−4 години на засолювання)

Порції — 1 (на дволітрову банку)

Інгредієнти

  • Огірок — 1−1,5 кг
  • Сіль — 2 ст. л.
  • Спеції (листя вишні, смородини, корінь і листя хріну, суцвіття кропу) — 1 пучок
  • Перець чилі — 10 г
  • Вода (столова газована) — 500−800 мл
  • Часник — 1 головка
klopotenko.com
Фото: klopotenko.com

Покроковий рецепт

1. Перше з чого ви маєте почати — з вибору огірків. Для швидкого засолювання вам знадобляться огірки невеликого розміру. Не корнішони, але не більше 10 сантиметрів, з красивими пухирцями і без жовтизни. Помийте огірки, викладіть в миску і залийте водою. Залиште на 20−30 хвилин. Такий прийом дозволить отримати вам ідеальні хрусткі огірочки.

2. Листя хрону, вишні та смородини помийте і крупно поріжте. Цей пряний букет додасть огіркам неповторного смаку, тому чим більше буде листя, тим краще.

3. Перець чилі порізати тонкими кружечками. Мені дуже подобається, коли в огірках є зовсім непомітна гострота. Якщо хочете ще гостріше, візьміть більше перцю.

4. На дно банки викладіть порізане листя, суцвіття кропу, корінь хрону, зубчики часнику та шматочки гострого перцю. Зверху викладіть огірки. Їх потрібно викласти дуже щільно, щоб вони зайняли всю банку. Зверху насипте сіль.

5. Залийте огірки газованою водою. Обирайте звичайну столову воду з нейтральним смаком. Можна брати слабо або сильногазовану. Вода має бути кімнатної температури. Після того, як ви залили огірки, залиште їх на 2 години при кімнатній температурі, після чого помістіть у холодильник. Ще за 3−4 години можете діставати і пробувати. Якщо любите більш солоні огірки, трохи збільште час засолювання.

Смажені огірки

Редиску я вже смажив. І тепер настав час приготувати смажені огірки. Насправді це дуже просто і несподівано смачно. Плюс до всього, страва досить низькокалорійна та чудово доповнить будь-яку дієту. Ідеальна закуска лише за кілька хвилин.

Час підготовки — 3 хвилини

Час приготування — 5 хвилин

Порції — 2

Складові

  • Огірок — 400 г
  • Перець чилі — 5−10 г
  • Соєвий соус — 2 ст. л.
  • Соняшникова олія — 1 ст. л.
klopotenko.com
Фото: klopotenko.com

Покроковий рецепт

1. Поріжте огірки півкільцями завширшки приблизно 5−6 мм. Перець чилі поріжте тонкими скибочками.

2. Розігрійте на середньому вогні сковорідку з соняшниковою олією. Обсмажте огірки протягом приблизно 1 хвилини. Потім додайте соєвий соус і перець чилі й обсмажте ще протягом 1−2 хвилин.

Текст публікується з дозволу автора

Оригінал

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Мнения НВ

Більше блогів тут

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X