Золоте правило. Як приготувати хрумкі малосольні огірки

Євген Клопотенко: «Огірки мають бути до 10 см і красиві» (Фото:timolina/Depositphotos)
Дві години при кімнатній температурі, три-чотири в холодильнику — і готово
Так, беріть огірки до рук. Будемо їх малосолити. Можна, звісно, багатосолити, але того витримають не кожні огірки та нерви. А тут шість годин (найприємніше те, що без вашої участі) — і готово.
Почнемо з золотого правила хрумкого огірка. По-перше, огірки мають бути до 10 см і красиві. По-друге, їх треба помити, залити водою і почекати 20−30 хвилин. Потім ту воду просто злити, вона не потрібна.
Довше тримаєте — отримуєте солоніші огірки
Далі справа за малим. Розполовинити головку часника, порізати десь 10 г чилі, кинути те в миску (або банку) з огірками (1−1,5 кг), засипати 2 столові ложки солі та залити газованою водою (500−800 мл). Коли хочете — додайте ще ароматного листя. Вишня, смородина, хрін (+корінь), суцвіття кропу — топ.
Дві години при кімнатній температурі і три-чотири — в холодильнику. Готово. Довше тримаєте — отримуєте солоніші огірки.
Текст публікується з дозволу автора
Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Мнения НВ
Більше блогів тут