Спробуйте щось нове. Як приготувати вівсянку з лисичками

23 червня 2021, 23:03

Ви можете використовувати й інші лісові гриби, наприклад, білі чи маслюки

Спробуйте на сніданок щось нове: не солодку вівсянку, а солону. Мені, наприклад, дуже подобається варіант вівсянки з пармезаном, лисичками та трюфельною пастою. Ділюсь рецептом.⠀

Відео дня

Нам потрібно:

  • 50−55 г сухих пластівців (мені подобаються не дуже розплющені, а товстенькі — тоді класно відчувається різна текстура у страві);
  • 100−125 г молока;
  • 150 г води;
  • дрібка солі;
  • 15−20 г вершкового масла;
  • 25−30 г пармезану (або пекоріно за бажанням);
  • 80−100 г смажених лисичок;
  • зелень на свій смак;
  • трюфельна паста за бажанням.

Заздалегідь підготуйте лисички. Підсмажте їх з часником та зеленню. До речі, зараз починається цей смачний сезон! Ви можете використовувати й інші лісові ароматні гриби, наприклад, білі чи маслюки.

Залийте воду, а потім молоко у сотейник, додайте сіль та доведіть до кипіння. Всипте вівсянку і варіть її майже до готовності, помішуючи. По густині вона має вийти як рис на ризотто.

Коли каша готова, додайте шматочок масла та лисички. Можна також додати свіжий тим’ян чи орегано. Варимо ще хвилинку, знімаємо з вогню і додаємо дрібно натертий пармезан. Зверніть увагу, що сотейник не повинен бути дуже гарячим, бо сир може пристати до дна. За бажанням наприкінці додайте трюфельну пасту і скуштуйте страву на сіль.

Вимішану вівсянку раджу подавати одразу. Можна прикрасити лисичками, тертим сиром, полити оливковою олією та просто додати ароматні трави, які були у вас з самого початку. А ще можна подавати з яйцем пашот. Смачного!

Текст публікується з дозволу автора

Оригінал

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Мнения НВ

Більше блогів тут

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X