Смак вас порадує. Три простих страви до різдвяного столу

Гливи з часником (Фото:klopotenko.com)
Приготування цих страв займе мінімум часу
Святвечір — особливе свято для всіх християн. Цей час заведено проводити в сімейному колі за столом і обов’язково з пісними стравами. Якщо дотримуватися всіх правил, то страв має бути 12. Погодьтеся, не так вже й мало. Щоб ви довго не думали, що приготувати на Різдво, я вирішив прийти вам на допомогу з трьома рецептами обов’язкових різдвяних страв — куті, страви з грибів і узвару. Їх приготування займе у вас мінімум часу.
Гливи з часником
Практично будь-які гриби чудово поєднуються з часником. Гливи — не виняток. І я вирішив приготувати цю просту і смачну закуску з мінімальної кількості інгредієнтів. Це будуть просто гливи з часником. Часу на приготування знадобиться зовсім небагато, а смак неодмінно вас порадує.
Час підготовки — 5 хвилин
Час приготування — 7 хвилин
Порції — 2−4
Інгредієнти:
- Гливи — 400 г
- Часник — 2 зубчики
- Олія соняшникова (ароматна) — 2 ст. л.
- Сіль і перець — за смаком

Покроковий рецепт
Гливи добре промийте, зріжте тверду частину ніжки. Наріжте гриби великими шматочками.
Очистіть два зубчики часнику і дрібно порубайте часник ножем.
Розігрійте сковороду з двома столовими ложками ароматної соняшникової олії. Смажте гриби з часником, поки з грибів не випарується зайва волога і вони не стануть м’якими. Посоліть і поперчіть за смаком.
Кутя з булгура з лаймом
Ні для кого не секрет, що я дуже люблю експериментувати. Особливо мені подобається вносити свіжу нотку в традиційні й усталені рецепти. З різдвяною кутею вийшов як раз такий випадок. Коли ми робили зйомку для нашого сайту і готували кутю з перловки, я подумав, а чому б не використати для куті булгур, адже рис-то використовують. А смак булгура мені відверто подобається більше. Так і народився цей рецепт — кутя з булгура з лаймом.
Час підготовки — 15 хвилин
Час приготування — 30 хвилин
Порції — 4
Інгредієнти:
- Булгур — 250−300 г
- Журавлина (сушена) — 50 г
- Сік одного лайма
- Мак — 50 г
- Ізюм — 30 г
- Волоські горіхи — 50 г
- Мед — 1 ст. л.

Покроковий рецепт
Булгур відварюємо до готовності (15 хвилин). Відкидаємо на друшляк, промиваємо холодною водою і даємо їй стекти.
Мак запарюємо окропом, даємо йому набухнути 30 хвилин, проціджуємо через сито і перетираємо в ступі або чаші блендера.
У невеликій мисці об'єднуємо всі інгредієнти, добре перемішуємо, заправляємо медом і соком лайма. Даємо настоятися мінімум 30 хвилин.
Узвар з розмарином
Цей напій якнайкраще підійде до будь-якого столу — і до святкового, і до буденного. Але мені, як поціновувачу незвичайних поєднань смаків, завжди хотілося додати в рецепт чогось нового. Чогось, що посилить і розкриє смак сухофруктів. Я додавав у нього різні трави та спеції і зрештою зупинився на розмарині, який, на мій погляд, надає узвару ідеальний хвойний присмак. Упевнений, що цей смак вам теж сподобається.
Час підготовки — 5 хвилин
Час приготування — 30 хвилин
Порції — 3 літри
Інгредієнти:
- Сухофрукти (яблука, груші, сливи) — 500 г
- Цукор — 2−3 ст. л.
- Розмарин — 4 гілочки

Покроковий рецепт
Сухофрукти добре промиваємо. Викладаємо в каструлю і заливаємо холодною водою.
Доводимо до кипіння, додаємо цукор — особисто мені подобається, коли узвар не надто солодкий. Знімаємо з вогню і додаємо крупно порізані гілочки розмарину. Закриваємо кришкою і даємо настоятися. При подачі на стіл додаємо трохи свіжих листочків розмарину.
Більше рецептів на klopotenko.com
Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Мнения НВ
Більше блогів тут
Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

матеріалів розділу Life