Ідеї для святкового столу. Три страви до Різдва

6 січня 2021, 20:43

Приготуйте на десерт Панакоту з м’якого сиру — її калорійність буде набагато нижчою, ніж у класичному рецепті з маскарпоне

Різдвяна кутя

Дуже смачний перевірений варіант.

Інгредієнти:

  • Пшениця — 200 г
  • Мак — 100 г
  • Родзинки — 100 г
  • Вишня в’ялена — 100 г
  • Курага — 100 г
  • Волоський горіх — 100 г
  • Мед — 3 ст. л.
  • Цукор — 1 ст. л.
  • Сіль — ½ ч. л.

1. Пшеницю промиваємо в холодній воді, заливаємо чистою водою і варимо під кришкою хвилин 20. Потім додаємо сіль і варимо, помішуючи, до м’якості. Готову пшеницю відкидаємо на друшляк і даємо їй охолонути.

Відео дня

2. Мак заливаємо водою і варимо хвилин 30. Зливаємо через ситечко й перетираємо з цукром.

3. Сушку миємо й сушимо паперовими рушниками.

4. Горіхи подрібнюємо й підсушуємо на сковороді.

5. Усі компоненти додаємо до пшениці, перемішуємо.

6. Перед подачею мед розводимо в невеликій кількості теплої води й заливаємо кутю.

Стегно індички з чорносливом

  • Стегно індички — 1 кг
  • Чорнослив в’ялений — 50 г
  • Курага в’ялена — 50 г
  • Часник — 4−5 зубчиків
  • Гірчиця діжонська — 1−2 ст. л.
  • Сік лимона — 1 ч. л.
  • Оливкова олія — 4 ст. л.
  • Мелена паприка — 1,5 ч. л.
  • Суміш перців мелена і сіль — за смаком

1. Готуємо маринад: змішуємо масло, сіль, паприку, перець, лимонний сік і гірчицю.

2. Готуємо начинку: курагу й чорнослив ріжемо уздовж на половинки, часник — дрібною соломкою.

3. Стегно індички миємо й сушимо паперовим рушником, видаляємо кістку. Нашпиговуємо часником і сухофруктами, роблячи прорізи в м’ясі.

4. Обмащуємо м’ясо з двох сторін маринадом, досередини кладемо решту сухофруктів і згортаємо в рулет. Можна закріпити нитками, якщо не буде триматися.

5. Ми залишаємо м’ясо маринуватися на 1,5−2 години за кімнатної температури.

6. Потім накриваємо фольгою і ставимо в духовку. Запікаємо 40 хвилин при температурі 180 градусів.

7. Знімаємо фольгу й запікаємо ще 15−20 хвилин до рум’яної скоринки. Періодично поливаємо м’ясо маринадом, щоб зверху воно не стало сухим.

Панакота лайт

Ми отримаємо ніжний вершковий смак італійського десерту, але зовсім іншу калорійність — набагато нижче, ніж у класичному рецепті з маскарпоне.

На 2−4 порції в залежності від розміру креманок:

  • Пачка м’якого сиру 5%
  • Агар-агар — 1 ст. л. крайньому випадку — желатин)
  • Вершки 10% — 100 г
  • Згущене молоко — 1 ст. л.
  • Ягоди — 200 г

1. Блендером дуже добре збиваємо сир до пастоподібної консистенції.

2. Додаємо згущене молоко, знову збиваємо.

3. Потім додаємо вершки і збиваємо.

4. Агар-агар розчиняємо в теплій воді, додаємо в масу і знову збиваємо. Потрібно отримати консистенцію рідкої сметани.

5. На дно плоских креманок викладаємо ягоди (можна заморожені), зверху додаємо отриману сирну масу.

6. Накриваємо харчовою плівкою — і в холодильник на ніч.

Текст публікується з дозволу автора

Оригінал

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Мнения НВ

Більше блогів тут

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X