Кришталево чистий. Як приготувати курячий бульйон

10 грудня 2020, 23:03
Вы также можете прочесть этот материал на русском языке

Бурхливе кипіння зробить бульйон каламутним, може навіть з’явитися присмак мила

Я люблю насичений смачний курячий бульйон — навіть ближче до консоме за насиченістю.

Тому беру:

  • 1 кг очищених кісток і крил
  • 1,5 літра води
  • 150 г моркви
  • 150 г цибулі
  • 50 г стебла селери (обрізки)
  • Лавровий лист, духмяний і чорний перець горошком, зелень петрушки і кропу
Відео дня

Кістки заливаю холодною водою, доводжу до кипіння, додаю овочі і мучуся 2,5-3 години. Зелень, перець і сіль додаю за 15 хвилин до кінця варіння, проціджую, охолоджую і ще раз проціджую — так позбуваються жиру.

Курку для бульйону необхідно очищати від зайвої шкіри — особливо жирної (вона не надає ніякого смаку бульйону). Я навіть підпікаю трохи в духовці кістки, до ледь-ледь рум'яного кольору, при температурі 180 ℃, так, щоб з каркасів і крил витопити зайвий жир.

Продукти для бульйону заливаємо холодною водою


Важливо, щоб бульйон у вас ледь-ледь кипів — томився, млів... Бурхливе кипіння зробить бульйон каламутним, може навіть з'явитися присмак мила.

Мої добавки до бульйону: стебло селери, стебла петрушки і кропу, морква, звичайна очищена цибуля (іноді для смаку овочі можна теж підпекти), чорний і духмяний перець, лавровий лист.

Продукти для бульйону заливаємо холодною водою (коли нам потрібно варене м'ясо — тоді поміщаємо його в киплячу воду). Сіль додаю вже в самому кінці приготування.

При дотриманні всіх цих правил вже виходить красивий і смачний бульйон. Для того, щоб зробити його кристально чистим, можна скористатися кількома способами:

— Заморозити бульйон в кубиках або будь-якій ємності, дістати з морозильної камери і перекласти на вафельний рушник або марлю, складену в 4 шари. Після цього дати бульйону розтанути при кімнатній температурі — все сіре залишиться на марлі, а під нею у вас буде чистий прозорий бульйон.

— В теплий бульйон додати особливий фарш — з білків, моркви і м'ясних плівочок-обрізків. Розмішати. Далі дуже повільно і акуратно довести до початку кипіння — у вас з'явиться «вулкан» на поверхні. Всю піну з нього акуратно переміщаємо на поверхню фаршу, що залишився, — він буде діяти як фільтр. Так продовжуємо хвилин 20, потім акуратно охолоджуємо і проціджуємо.

Текст публікується з дозволу автора

Оригінал

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Мнения НВ

Більше блогів тут

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X