Червоне, біле та трави. Сніданок, який покращить життя

29 квітня 2021, 09:00

Що б ми не робили, роки потрохи руйнують тіло, проте краще не прискорювати цей процес

Ви знаєте, де справжнє місце сили?

От ми шукаємо місця сили, кудись літаємо і піднімаємося на вершини. Це дуже приємно і справді круто. Але місце справжньої сили — у нас самих.

Відео дня

Це не виснажені, наповнені молекулярним мотлохом клітини, не пошкоджені нервові волокна, не наповнені жиром клітини печінки, не обліплені цукром еритроцити, не склеєні глікацією білки, а здорові клітини та добре працюючий міжклітинний матрикс (простір, в якому знаходяться клітини).

Звісно, роки беруть своє, точніше, потрохи руйнують наше тіло, що б ми не робили, проте краще не прискорювати цей процес.

Гіпократ, великий Гіпократ гарно сказав: «Нехай їжа буде твоїми ліками». Тому непогано, якщо кожна їжа нестиме щось корисне.

Добре, коли користі буде відразу багато різної:

— клітковина, яка має «детокс»-ефект — зв’язує токсини, стимулює моторику кишечника і зменшує шанс потрапляння цих токсинів у кров і включення у метаболізм.

Їжа — це потужний засіб збереження та покращення якості життя

— рослинні пігменти, які інактивуватимуть шкідливі молекули, зменшуватимуть руйнування клітин та клітинних структур.

— вітаміни та вітаміноподібні сполуки, які спрямовуватимуть обмін речовин у здоровий напрямок.

— корисні жири, і не лише олії, а і насичені, які включатимуться у клітинні мембрани, роблячи їх стійкими до проникнення різних непрошених гостей, таких як віруси або токсини.

— білки, наповнені незамінними амінокислотами, які включаються в синтез гормонів, нейромедіаторів, ферментів, імунних клітин, заміну старих клітин на нові.

Тому, на перший погляд, такий сніданок — це лише сніданок, де яйце і ваші коментарі на зразок: «Купа трави, мій чоловік таке не їстиме, йому м’ясо подавай», «А де білок, чому так мало білка?». А от з точки зору біохімії, це купа корисностей: бетаїн з буряка, бета-каротин з моркви, лікопен з помідорів, фолати з листя, фосфоліпіди та амінокислоти, які не може синтезувати наш організм — з яйця, оливкова олія та часник. І гречка — джерело магнію і деяких вітамінів групи В. І багато різної клітковини — розчинної, для зв’язування токсинів, нормалізації холестерину та живлення корисних бактерій у кишечнику, а також нерозчинної, для прискорення руху їжі по кишечнику і так само — для живлення бактерій.

А ще Гіпократ, як свідчить Вікіпедія, сказав: «Дія їжі — тривала, дія ліків — скороминуща». Ліки також потрібні, коли це потрібно, але знову і знову повторюю: їжа — це дуже потужний засіб збереження та покращення якості життя.

Салат № 1: Воля до життя

— сирий тертий буряк

— сира терта морква

— зелень листова

— порізаний дрібними кубиками часник

— сіль

— лимонний сік

— оливкова олія

Салат 2: Червоне, біле і трави

— помідори

— моцарела

— порошок із сухих трав (базилік, тим’ян, м’ята, мелісса, шавлія)

— оливкова олія

— бальзамічний оцет густий

Гречка

Яйце нам’яко (домашнє)

P. S. Давайте все ж допишу — це мій сніданок, тому, можливо, для тих, у кого є загострення захворювань шлунку, кишечника та підшлункової залози, чи хтось після операції (варіантів чимало) — це не варіант лікувального харчування. Всім іншим можна.

Текст публікується з дозволу авторки

Оригінал

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Мнения НВ

Більше блогів тут

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X