Одна з найвідоміших українських страв. Як приготувати котлету по-київськи

10 листопада 2021, 00:16

Котлети готові, коли на поверхні з’являться бульбашки масла

Одну з найвідоміших українських страв я бачив ще за часів свого дитинства у ресторанах і готував сам на початку навчання. Зазвичай її готують з курячого філе з кісточкою від «крильця». Я готував із чистого філе, яке простіше знайти.

Відео дня

Шматки робив малого розміру — так виріб краще просмажується та швидше готується. З двох шматків філе в мене вийшло вісім котлет.

Я використовував такі пропорції:

— 60−80 г філе

— 15 г вершкового масла

— 2 г зелені

— панірувальні сухарі

— 2 яйця

— борошно для панірування

— олія для фритюру

Хліб (у цьому випадку — гречаний) сушу окремо та заздалегідь, після чого подрібнюю, — це важливо.
Відділяю мале філе, видаляю прожилки, іншу частину «пластую» ножем, зрізаю пласкі частини.

Окремо подрібнюю кріп (можете брати й іншу зелень), розрізаю вершкове масло на частини, обкачую їх у залежні. Отримані овальні шматки ставлю у морозилку охолонути.

Розділяю філе за вагою та відбиваю, щоб воно стало ніжнішим і тоншим — в такому вигляді його зручніше згортати.

Кладу зверху масло, зелень і згортаю рулетиком. Усі котлети загортаю в одну сторону, тримаючи руки човником.

Кладу котлети до морозилки та чекаю, поки вони застигнуть.

Змішую два яйця з двома столовими ложками води та ретельно збиваю виделкою.

Підморожені котлети панірую спочатку в борошні, потім в яйцях, в сухарях, знову в яйцях і знову в сухарях.
Зверніть увагу, що яйцем потрібно змащувати лише котлети, але з усіх сторін. У такий спосіб отримаєте тонший шар паніровки.

Смажу до рум’яного відтінку при температурі 180 градусів. Догріваю котлети в духовці, поки на поверхні не з’являться бульбашки масла, — це означає, що масло всередині закипіло, і котлета готова. В мене цей процес зайняв 5−6 хвилин.

Готову котлету подаю на пюре з зеленого горошку.

instagram.com/yaroslavskyi_vova
Фото: instagram.com/yaroslavskyi_vova

Текст публікується з дозволу автора

Оригінал

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Мнения НВ

Більше блогів тут

Показати ще новини
Радіо NV
X