Не більше 200 грамів. Що потрібно знати про кавуни
Раджу купувати кавуни не раніше, ніж у середині серпня
Практично на всіх прилавках вже почав з’являтися кавун. Про нього і поговоримо.
У спекотні дні він входить до списку найпопулярніших літніх десертів. Відмінно освіжає, вгамовує спрагу і наповнює організм рідиною.
Ця ягода практично повністю складається з води, а також багата електролітами. До того ж у кавуні багато лікопену — цей каротоноїдний пігмент стимулює виробництво колагену і захищає шкіру від ушкодження УФ-променями.
Але є і протипоказання до вживання кавунів. Ягоду не можна їсти при діареї, коліті, загостренні хвороб органів травлення, а також при каменях у нирках і захворюваннях передміхурової залози.
Денна норма кавуна для дорослої людини становить 200 г.
У дитяче харчування педіатри рекомендують вводити кавун з 1 року, але не більше, ніж 120 г на день.
Я раджу купувати кавуни не раніше, ніж у середині серпня. У сезон ціна невисока, що не влаштовує продавців. Доводиться хитрувати: підгодовувати рослини нітратами. Тому ранні кавуни їсти не рекомендують.
Як приготувати кавунове сорбе
Інгредієнти: ⠀
— м’якоть кавуна — 200 г ⠀
— лимон — 1 шт.
Спосіб приготування:
1. М’якоть кавуна звільнити від шкірок і насіння, нарізати на невеликі шматки і подрібнити у блендері. Перекласти в миску.
2. З лимона вичавити сік і змішати з кавуновим пюре. Поставити готову масу в морозильну камеру на 3 години. Вийняти з морозильної камери і ще раз збити в блендері.
Варіанти подачі можуть бути найрізноманітніші.
Текст публікується з дозволу автора
Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Мнения НВ
Більше блогів тут
Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.