Міцна в усіх сенсах цього слова. Як готують каву в Італії

19 вересня 2022, 23:03
Кава (ілюстративне фото) (Фото:photofriday/Depositphotos)

Кава (ілюстративне фото) (Фото:photofriday/Depositphotos)

Смакуйте осінь, як це роблять італійці

Сьогодні я хочу поговорити про каву. Оце велич! Особливо, якщо ще італійська кава. Чорна, гірка, дбайливо приготована в гейзерній кавоварці та з еталонною пінкою.

Знаєте, як розробити еталонну кавову пінку? Додайте до ложки цукру кілька крапель щойно звареної кави та дуже сильно перемішайте, щоб вийшов крем. Додайте трохи цукрового крему до філіжанки кави й смакуйте цю осінь, як це роблять італійці.

Відео дня

Або зробіть Caffè corretto — «покращену каву». Чим же її покращують на півночі Італії? Грапою, самбукою, амаро та червоним вином.

Або приготуйте Ponce Livornese — тосканську каву з чорним ромом.

Зваріть міцну каву. У склянку насипте цукор, додайте трошки лимонної цедри. Підігрійте ром у маленькій каструльці, перелийте в склянку до цукру і цедри, а потім додайте каву.

Або зробіть альпійську каву! Просто готуючи каву в гейзерній кавоварці, замість води налийте грапи. Міцна кава буде в усіх сенсах цього слова, тож краще споживати відповідально.

Більше рецептів Марка Черветті можна знайти тут

Текст публікується з дозволу автора

Оригінал

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Погляди НВ

Більше блогів тут

Показати ще новини
Радіо NV
X