Чудовий смак. Як приготувати картопляне пюре

26 квітня 2021, 23:03

На 1 кг картоплі буде потрібно 250 г вершкового масла, а за класичним рецептом Жоеля Робюшона — півкіло

Приготувати смачне картопляне пюре — те ще задоволення. У кулінарному світі є стандарт, який встановив колись пан Жоель Робюшон. Особливістю його рецепта є велика кількість вершкового масла. Навіть не так. Якщо бути точним, то на кілограм картоплі йде з півкіло доброго вершкового масла. І вмішується масло холодним, розчиняючись і надаючи картопляному пюре кремову текстуру. Кожен кухар хоч раз, але повинен приготувати класичне картопляне пюре за рецептом Робюшона.

Відео дня

Ну а якщо класика вже приготовлена, то пропоную рецепт картопляного пюре з дуже цікавим смаком. Я б навіть сказав, з делікатесним смаком.

Інгредієнти

  • 1 кг очищеної картоплі
  • 250 г вершкового масла 82,5% жирності
  • 1 столова ложка ікряної солі
  • пучок зеленої цибулі
  • 1 чайна ложка солі

Як приготувати?

Спочатку слід вибрати картоплю. Є магазини, в яких продають сорти картоплі для варіння або для смаження. Вони різні. Для пюре краще вибрати світлі сорти картоплі з великим вмістом крохмалю.

Так от картоплю слід помити, очистити, і помити ще раз. Тільки після цього нарізати крупно, не менше 3−4 см шматками. Залити холодною водою і варити свої 20−25 хвилин до повного приготування. Солити тільки після закипання води.

facebook.com/velichkoandrew
Фото: facebook.com/velichkoandrew

Коли картопля готова — воду злити, залишивши одну чашку. Тепер картоплю треба просушити на мінімальному вогні, а після цього протерти або розім'яти.

Тепер саме час додавати холодне вершкове масло, вмішуючи його в картопляне пюре. Додавайте масло невеликими шматками — так швидше вдасться його розчинити. Якщо хочеться ніжнвшої і кремової текстури — потроху можна додати картопляного відвару (ми в чашці його залишили про всяк випадок).

А тепер — найголовніше. Треба додати в пюре ікряну сіль. Це унікальна спеція, приготована з висушеної ікри бессарабських риб. Отримаємо чудовий ікорний смак картопляного пюре. Прикрашати таку страву слід шматочком м’якого вершкового масла і посипати зеленою цибулею.

Текст публікується з дозволу автора

Оригінал

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Мнения НВ

Більше блогів тут

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X