Рідні будуть у захваті. Як приготувати надзвичайне картопляне пюре
Картоплю, приготовану за цим рецептом, потрібно їсти гарячою і відразу
Звісно, я і багато дивився Хестона Блюменталя, і пробував готувати, як показував Жоель Робюшон. А потім вивів свою формулу і ділюся з вами.
Безумовно, це не на кожен день і не швидкий рецепт, але виділіть час і приготуйте — рідні будуть у захваті.
Інгредієнти:
- 100 г відвареної перетертої картоплі
- 50−60 г вершків 30% жирності
- 40 г вершкового масла
- 25 г молока
- Трохи мускатного горіху
Головне: беріть картоплю, багату на крахмаль — про сорта я вже розповідав.
Очищену цілу, приблизно однакового розміру, картоплю, кладу у киплячу гарячу підсолену воду і накриваю кришкою. Варю на повільному вогні до м’якості — приблизно хвилин 40. Далі зливаю воду і навіть підсушую картоплю прямо в каструлі на тій самій плиті 2−3 хвилини.
Далі одразу, гарячущою, перетираю її через сито — таким чином крохмаль не затягнеться у клейстер. І роблю неможливе — додаю гаряче молоко і перемішую (інакше картопля підсихає і потім її все одно треба перетирати). До речі, таку картоплю можно зберегти як напівфабрикат — а коли гості прийшли, дістати з холодильнику і продовжити готувати далі.
На пательню виливаю вершки та кладу масло. Нагріваю, додаю картоплю, мелений мускатний горіх і все добре і ретельно перемішую в однорідну масу. Я використовую силіконову лопатку, можно це робити дерев’яною. Коли пюре стане за консистенцією як сметана — готове! Пробую на смак, якщо треба — додаю сіль.
Їсти гарячим і одразу. Можно розігрівати, якщо злегка охололо, додавши трохи молока чи води.
Текст публікується з дозволу автора
Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Мнения НВ
Більше блогів тут