Корисно та смачно. Шість причин їсти більше картоплі

26 травня 2021, 09:00
НВ Преміум
Вы также можете прочесть этот материал на русском языке

Цей коренеплід містить безліч необхідних для здоров’я поживних речовин

У скромної картоплі сьогодні не дуже хороша репутація. Колись вона була популярним дешевим продуктом харчування в багатьох країнах, але останніми роками її таврують як шкідливу їжу й радять уникати.

Відео дня

Зловживання продуктами будь-якої групи (серед іншого, і вуглеводовмісними) не йде на користь здоров’ю. Деякі дослідження показують, що, зокрема, надмірне захоплення картоплею може викликати підвищення артеріального тиску. Але, як правильно, негативні наслідки пов’язані не з самим овочем, а з тим, як ми його готуємо — наприклад, смажимо.

Насправді картопля містить безліч необхідних для здоров’я вітамінів й інших поживних речовин. Ось шість причин, з яких вона корисна для вашого організму.

1 Вітамін С

Ми звикли вважати головними джерелами вітаміну С апельсини й інші цитрусові. Але в дійсності протягом більшої частини минулого століття важливим джерелом цього вітаміну в раціоні британців була картопля. Невелика картоплина вагою близько 150 г дозволить отримати приблизно 15% денної норми вітаміну С.

Один коренеплід, приготований у мундирі, містить третину добової норми калію

Цей вітамін важливий не тільки тому, що поліпшує роботу імунної системи і є антиоксидантом. Він також відіграє ключову роль у формуванні сполучної тканини, яка відповідає за роботу суглобів й утримує зуби в яснах. Ось чому нестача вітаміну С (цинга) призводить до випадання зубів.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X