Корисно та смачно. Шість причин їсти більше картоплі
Цей коренеплід містить безліч необхідних для здоров’я поживних речовин
У скромної картоплі сьогодні не дуже хороша репутація. Колись вона була популярним дешевим продуктом харчування в багатьох країнах, але останніми роками її таврують як шкідливу їжу й радять уникати.
Зловживання продуктами будь-якої групи (серед іншого, і вуглеводовмісними) не йде на користь здоров’ю. Деякі дослідження показують, що, зокрема, надмірне захоплення картоплею може викликати підвищення артеріального тиску. Але, як правильно, негативні наслідки пов’язані не з самим овочем, а з тим, як ми його готуємо — наприклад, смажимо.
Насправді картопля містить безліч необхідних для здоров’я вітамінів й інших поживних речовин. Ось шість причин, з яких вона корисна для вашого організму.
1 Вітамін С
Ми звикли вважати головними джерелами вітаміну С апельсини й інші цитрусові. Але в дійсності протягом більшої частини минулого століття важливим джерелом цього вітаміну в раціоні британців була картопля. Невелика картоплина вагою близько 150 г дозволить отримати приблизно 15% денної норми вітаміну С.
Цей вітамін важливий не тільки тому, що поліпшує роботу імунної системи і є антиоксидантом. Він також відіграє ключову роль у формуванні сполучної тканини, яка відповідає за роботу суглобів й утримує зуби в яснах. Ось чому нестача вітаміну С (цинга) призводить до випадання зубів.
Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

матеріалів розділу Life