Смачно та корисно. Три страви з кабачків

2 вересня 2021, 23:03

Сезонні рецепти з простих продуктів, які завжди під рукою

Спагеті з кабачком, лимонною цедрою, томатами, базиліком і смаженими гарбузовим насінням

Чи можна здивувати кабачками, якщо за останній місяць з'їдені, здається, тонни кабачків? Їх запікали і смажили, робили оладки і навіть салати, а різноманітності як і раніше хочеться. Ось абсолютно новий сезонний рецепт із простих продуктів, які завжди під рукою — спагеті з кабачком, лимонною цедрою, томатами, базиліком і смаженими гарбузовим насінням. Це ідеальне доповнення до вечері.

Відео дня

Інгредієнти (на три порції):

  • 200 г спагеті;
  • жменя гарбузового насіння;
  • 1 середній кабачок або цукіні;
  • 3 зубчики часнику;
  • 2 середні томати;
  • кілька гілочок базиліку, тільки листя;
  • цедра одного лимона.

Спагеті відварити відповідно до інструкції на упаковці. На сухій сковорідці підсмажити насіння до золотистого кольору, викласти на тарілку. На середньому вогні в рослинній олії обсмажити часник, а обсмаживши, прибрати — він уже весь свій смак віддав олії.

У сковорідку додати натертий на крупній тертці кабачок з сіллю і лимонну цедру, обсмажити протягом 8 хвилин до м’якості, вимкнути вогонь, додати листя базиліку і насіння, томати, нарізані кубиками, і кілька столових ложок води, в якій варилися спагеті. Добре перемішати, додати спагеті, ще раз перемішати і викласти на тарілку. Можна посипати будь-яким твердим сиром.

instagram.com/elena_ermolenko__/
Фото: instagram.com/elena_ermolenko__/

Курячі тефтелі з тертим кабачком у паніровці з вівсянки

Або рецепт «куди подіти черговий кабачок». Смачно, корисно, не калорійно. Тефтелі я зазвичай запікаю, а не смажу, а булку або сухарики заміняю на запарені вівсяні пластівці. Цього разу додала тертий кабачок, і тефтелі стали ще смачнішими.

Інгредієнти:

  • 2 курячих філе або 500 г курячого фаршу;
  • 1 яйце;
  • 1 середня цибулина;
  • 4 ст. л. вівсяних пластівців;
  • 1 середній кабачок;
  • 1 ст. л. твердого сиру;
  • сіль, чорний перець.

2 ст. л. вівсяних пластівців запарити окропом, ще 2 ст. л. сухими перемолоти в блендері — для панірування. Кабачок натерти на крупній тертці і віджати сік. Усі інгредієнти (крім паніровки) змішати, сформувати кульки, обкатати в паніровці і викласти на деко. Запікати 15 хвилин при 190 градусах.

Соус: йогурт термостатний густий, цедра лимона, м’ята, сіль, перець чилі.

instagram.com/elena_ermolenko__/
Фото: instagram.com/elena_ermolenko__/

Ліниві кабачки

Так я назвала цю страву, коли вона вже була готова.

Інгредієнти:

  • 2 кабачки;
  • 2 ст. л. панірувальних сухарів,
  • 1 яйце;
  • 3−4 ст. л. тертого пармезану.

Для соусу:

  • 3 ст. л. сметани;
  • зелень;
  • сіль;
  • 2 зубчики часнику.

Кабачки розрізати навпіл, а потім половинки нарізати уздовж великою соломкою. Яйце збити і залити кабачки, перемішати, додати панірувальні сухарі і пармезан, знову добре перемішати і викласти на деко. Запікати 20 хвилин за температури 220 градусів.

Більше рецептів можна знайти тут

Текст публікується з дозволу автора

Оригінал

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Мнения НВ

poster
Дайджест головних новин
Безкоштовна email-розсилка лише відбірних матеріалів від редакторів НВ
Розсилка відправляється з понеділка по п'ятницю

Більше блогів тут

Показати ще новини
Радіо НВ
X