Як на екрані. Три рецепти страв із кінофільмів

21 жовтня 2020, 09:40

Якщо вірити героїні фільму Джулі і Джулія, пиріг із шоколадним кремом здатний позбавити будь-яких печалей

Їжа в кінофільмах виглядає особливо ефектно! Хороший рік, Їж, молися, люби, Джулі і Джулія … Хоча вони ж не стільки про їжу, скільки про любов до неї і до життя в цілому. Але мене такі фільми навіть трохи дратують. Адже вони насаджують стереотип, що подібні відчуття — тільки на екрані, або ж необхідно відправитися гуляти по Риму і Парижу. А це ж не так! Переживати яскраві гастромоменти можна щодня — для цього достатньо вашої кухні і бажання готувати.

Відео дня

Омлет масала

Мені подобається фільм Прянощі і пристрасті. Один із найбільш пам’ятних моментів у ньому, як не дивно, — приготування омлету. Хоча ніби нічого складного в цьому немає. Але знято цю сцену настільки майстерно, що після перегляду неодмінно хочеться приготувати і собі такий же.

Інгредієнти:

  • 4 яйця
  • 100 мл вершків
  • 30 г твердого сиру
  • 10 г кінзи
  • 1 ч. ложка спеції гарам масала
  • ½ ч. ложки пластівців чилі
  • сіль
  • рослинна олія або топлене масло
IMDb
Фото: IMDb

Приготування:

Збийте вінчиком яйця, додавши сіль, спецію гарам масала та пластівці чилі. Додайте вершки, дрібно нарізану кінзу й добре перемішайте.

Розігрійте сковороду з невеликою кількістю рослинного або топленого масла. Вилийте яєчну суміш і злегка розмішайте лопаткою.

Коли омлет трохи «схопиться», посипте тертим сиром. Щоб згорнути омлет, трохи нахиліть сковороду й, акуратно постукуючи по ручці, змістіть омлет до краю сковороди. Загорніть рулетом, допомагаючи собі лопаткою.

Гарбузові пиріжки

Ну хто ж не любить Гаррі Поттера? І мова ж не тільки про дітей, але і про серйозних дорослих. Тут тобі й вершкове пиво, і переповнені стравами святкові столи. І гарбуз у всіх його проявах. А якщо ви не знаєте, як умовити дитину з'їсти страву з гарбузом, запропонуйте їй пиріжки «як із Гаррі Поттера». Впевнена, це спрацює!

Інгредієнти:

  • 1 упаковка готового листкового тіста
  • 300 г гарбуза
  • 1 яблуко
  • 1−2 гілочки чебрецю
  • мелена кориця
  • цукор
  • ½ ч. ложки крохмалю
  • 1 яйце
  • оливкова олія
  • дрібка солі
IMDb
Фото: IMDb

Приготування:

М’якуш гарбуза наріжте невеликими кубиками. Викладіть на деко, посипте листочками чебрецю та збризніть оливковим маслом. Накрийте фольгою і запечіть у духовці протягом 20−25 хвилин при температурі 180 градусів.

Готовий гарбуз трохи остудіть. М’якуш збийте в блендері або протріть крізь сито. Яблуко почистьте і наріжте дрібними кубиками. Додайте до гарбуза разом із цукром, меленою корицею, крохмалем і перемішайте.

Листкове тісто злегка розкачайте на присипаній борошном поверхні. Виріжте кружальця діаметром 12−14 см.

Покладіть на кожен начинку і защипніть краї, щоб у вас вийшов пиріжок у формі вареника. Змастіть збитим жовтком.

Випікайте протягом 20 хвилин при температурі 180 градусів, поки тісто не зарум’яниться.

Пиріг із шоколадним кремом

Джулі і Джулія: Готуємо щастя за рецептом. Обожнюю цей фільм! Він і про пристрасть, і про авантюризм, і, само собою, про їжу і любов до неї. Після перегляду хочеться не тільки купити книгу Джулії Чайлд і випробувати всі рецепти самостійно, але навіть приготувати менш розкручені страви. Наприклад, пиріг із шоколадним кремом, який, за словами героїні, здатний позбавити від будь-яких печалей.

Інгредієнти:

Для основи:

  • 350 г пісочного печива
  • 160 г вершкового масла

Для крему:

  • 200 мл вершків 30%
  • 100 молока
  • 2 плитки чорного або молочного шоколаду (на ваш смак)
  • 3 яєчних жовтки
  • Дрібка солі
IMDb
Фото: IMDb

Приготування:

Печиво подрібніть на крихти, використовуючи кухонний комбайн або качалку. Додайте розтоплене вершкове масло й добре перемішайте.

Форму для випікання заповніть масляними крихтами й утрамбуйте, щоб вийшов корж. Поставте до холодильника.

Для начинки нагрійте вершки й молоко на водяній бані. Додайте поламаний на шматочки шоколад. Помішуйте до тих пір, поки шоколад повністю не розчиниться.

Трохи остудіть вершково-шоколадну суміш. Додайте яєчні жовтки, щіпку солі і збийте міксером на мінімальній потужності, щоб усе добре перемішалося.

Вилийте шоколадний крем у форму з печивом. Випікайте в духовці протягом 15−20 хвилин при температурі 180 градусів.

Готовий пиріг остудіть, не виймаючи з форми. Охололий пиріг поставте в холодильник на кілька годин — так він стане тільки смачнішим.

youtu.be/D2g87etqd-M
Більше інформації шукайте тут

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Мнения НВ

Більше блогів тут

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X