Як смачно їсти в ресторані, якщо ви на дієті. Блог Тетяни Годард

18 січня 2018, 20:37

Меню краще вивчити ще вдома, а на місці, не соромлячись, уточнювати у офіціанта всі подробиці приготування обраної страви

Ви, нарешті, вирішили зайнятися собою і перейти на правильне харчування. Але навколо стільки спокус, головна з яких –вечері в ресторанах, зустрічі з друзями в пабах, кафе і т.п. Можна, звичайно, набратися терпіння і поки не з'являться на вагах бажані цифри, нікуди не виходити. Але піддавати себе моральним стражданням зовсім не обов'язково: здорову їжу можна знайти в будь-якому закладі. Головне – правильно її обрати, правильно замовити і правильно з'їсти!

Відео дня

На мій погляд, мотивація і впевненість в собі сильніше не у тих, хто, вирішивши перейти на здорове харчування, відсиджується вдома, а у тих, хто спокійно продовжує вести своє звичайне життя. Тому що якщо ви йдете в ресторан і накидаєтеся на жирне, борошняне і солодке, значить, мотивація недостатньо серйозна і ви все одно зірветеся: не в ресторані, так в іншій ситуації. Тому якщо ви вирішили привести себе в порядок і вести здоровий спосіб життя, почніть з постановки мотивації. Але це окрема тема.

Припустимо, мотивація у вас вже є. Як замовляти в ресторані їжу, щоб вечір став максимально приємним і корисним для наших благих цілей?

Перш за все, перед тим, як відправитися на вечерю, подивіться меню закладу: практично у всіх ресторанів є сайти. У спокійній обстановці, далеко від спокус, соберіть відповідну для себе їжу і потім просто дотримуйтеся свого вибору.

Робіть замовлення першим: це дозволить утриматися від спокус. Якщо ваші друзі або супутник замовлять, наприклад, біфштекс з картоплею фрі, вам потім буде складніше попросити обрану завчасно рибку з брокколі.

Не соромтеся розпитувати офіціанта про склад страви. Які інгредієнти до неї входять, яким способом вона готується, з додаванням жиру чи ні, а якщо з додаванням, то якого. В ідеалі замовляти те, що готується без жиру взагалі. А також поцікавтеся, що входить до складу соусу. Ну, і розмір порції, звичайно, якщо це не вказано в меню.

Перед прийомом їжі обов'язково випивайте дві склянки води

Уникайте вибирати страву, інгредієнти якої ви не зможете візуально визначити. Наприклад, не варто брати котлети, фаршировану рибу, ковбаси, паштети, форшмак, хумус, супи-пюре і т.п. – тобто страви, інгредієнти яких максимально подрібнені. Офіціант може запевняти вас, що ніяких вершків, булки і масла в начинках немає, але, повірте, вони там є! У фарш йдуть всі залишки і обрізки – заклади не працюватимуть собі в збиток. До речі, майте на увазі, що в фаршировану рибу обов'язково кладуть білий хліб і свиняче сало, щоб блюдо стало соковитішим. А в супи-пюре неодмінно додають жирні вершки. Це просто приклади.

Тобто, ідеальні варіанти – шматок м'яса (нежирної телятини, яловичини, курки, індички) або рибний стейк. На гарнір: овочі гриль або свіжа овочева нарізка, або овочевий салат. Перед основною стравою можна теж з'їсти салат, основа якого – овочі, зелень, нежирне м'ясо, риба або морепродукти. А можна взагалі взяти два салати і не їсти основного.

Будьте вимогливим клієнтом. Якщо якась страва вам сподобалася, але не підходить певний інгредієнт (або ж він вам не корисний), просто попросіть його не класти. А якщо не підходить технологія приготування страви (наприклад, стейк смажать на сковороді), попросіть замість цього зробити його на грилі. До речі, багато страв на грилі поливають в процесі приготування маслом. Обов'язково уточніть цей момент і попросіть цього не робити. Не замовляйте тушковані страви: в підливи кладуть багато жиру, майонезу, солі, цукру.

Соуси до салатів і до страв обов'язково просіть принести окремо. Тоді ви можете з'їсти рівно стільки соусу, скільки вважатимете за потрібне. А якщо до страви передбачається майонез, попросіть натомість принести окремо трохи оливкового масла, оцту або просто половину лимона, яким ви присмачите страву. Просіть їжу не солити. Замість солі використовуйте або лимон, або соліть самі: рівно стільки, скільки вважаєте за потрібне. Якщо ваше прохання не задовольнили, наприклад, заправили салат майонезом або поклали те, що ви просили не класти, не соромтеся повернути страву і ввічливо попросити її замінити.

До того, як принесуть їжу, не варто нічого їсти: як правило, «компліменти від закладу» це закуски з категорії фаст-фуд: в них багато жиру і солі. Щоб вам не нудно було чекати замовлення, візьміть пляшку води і до неї кілька часточок лимона, або чайник зеленого чаю. Взагалі, перед прийомом їжі, незалежно від того, в ресторані ви або вдома, обов'язково випивайте дві склянки води. Так ви з'їсте набагато менше, та й заодно метаболізм підтримаєте.

Що стосується напоїв, то ідеальний варіант, звичайно, – сухе вино, краще червоне і бажано не більше 200 грам. Поки ви себе почуваєте на новому харчуванні не досить впевнено, вас може від алкоголю «понести» і ви наїстеся шкідливої ​​їжі. Міцний алкоголь дуже калорійний, до того ж сильно збуджує апетит. Зрозуміло, ніяких солодких напоїв: ні лікерів, ні кріплених вин, ні коктейлів! Соки – тільки фреші: у пакетованих соках неміряно цукру.

Якщо ви хочете схуднути, то від солодкого краще утриматися. Якщо дуже хочеться, візьміть фруктову тарілку. А якщо ну ніяк не виходить без традиційного десерту, беріть той, до складу якого не входить борошно, кшталт панна коти.

Як бачите, якщо ви вирішили змінити свій раціон, не обов'язково сидіти за гратами. У будь-якому ресторані можна знайти смачні і здорові страви. З кожним разом вам буде все простіше орієнтуватися і нове життя стане в радість, оскільки не потребуватиме відмови від звичних задоволень. Плюс покращення самопочуття і більш струнке тіло будуть мотивувати вас на нові звершення!

Інші поради Тетяни Годард читайте на thebroccolitrick.com

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Мнения Нового Времени

Більше блогів тут

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X