З інжиру і гарбуза. Три страви, які потрібно приготувати в жовтні

9 жовтня 2019, 23:03

Інжир з козячим сиром — це вже готова прекрасна закуска до вина, але можна продовжити і зробити салат

Закуска з інжиру з козячим сиром

Стиглий інжир 3−4 шт.

Бюш-де-Шевр (козячий сир з білою цвіллю) 100 г

Листя салату 80 г

Виноград 5−10 шт.

Пармська шинка 50 г

Бальзамічний оцет

Відео дня

Оливкова олія

Сіль за смаком

Духовку розігріти до 240 градусів у режимі верхнього гриля. Інжир надрізати, викласти в нього часточку сиру та запекти в духовці дуже швидко до рум’яності сиру, це займе до трьох хвилин. Інжир не потрібно довго готувати в цьому випадку, головне, щоб запікся сир. Інжир з козячим сиром — це вже готова прекрасна закуска до вина. Але можна продовжити і зробити салат.

Я варю гарбузовий суп з томатами — це незвичайне і дуже смачне поєднання

На листя салату викласти запечені часточки інжиру з сиром. Виноградинки розрізати навпіл і, видаливши з них кісточки, викласти на тарілку до інжиру. Додати скибочки пармської шинки. Заправити хорошою оливковою олією, бальзамічним оцтом і посолити.

Гарбузовий суп з томатами і каррі

Ріпчасту цибулю 1 шт.

Томати 200−250 г

Гарбуз запечена 500 г

Паста каррі (жовта або зелена) 1 ст. л.

Сіль за смаком

Рослинна олія для смаження

Зазвичай гарбузові супи роблять солодкуватими, мені таке не дуже подобається. Тому я варю гарбузовий суп з томатами. Це незвичайне і дуже смачне поєднання.

Ріпчасту цибулю нарізати кубиком і обсмажити в сотейнику на оливковій олії. Коли цибуля стане м’якою, додати до неї очищені від шкірки томати і заздалегідь запечений гарбуз. Проварити овочі кілька хвилин і перебити їх блендером. Зазвичай супу вистачає власної рідини, все залежить від гарбуза. Якщо вийшло занадто густо, можна додати трохи води. Суп посолити за смаком, додати жовтий або зелений каррі.

Під час подачі прикрасити суп гарбузовою олією і гарбузовим насінням.

Запечений гарбуз

Мускатний гарбуз

Суміш спецій рас-аль-ханут

Оливкова олія

Сіль за смаком

Мускатний сорт гарбуза дуже поширений в Україні. Потрібно взяти часточку гарбуза, очистити від насіння, шкірку залишити. Натерти сумішшю рас-аль-ханут це моя улюблена марокканська суміш спецій. Також натерти сіллю й оливковою олією. Запекти під фольгою протягом 20 хвилин за температури 180 градусів, після цього фольгу прибрати і ще трохи підрум'янити. Виходить настільки смачно, що може бути представлено як самостійне блюдо. Подавати такий гарбуз потрібно теплим, можна також посипати м’яким козячим сиром.

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Мнения НВ

Більше блогів тут

Depositphotos

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X