Чим ніжніше — тим смачніше. Як приготувати ньокі
Ньокі можна використовувати і як гарнір, і як самостійну страву
У нас ньокі чомусь нечасто їдять, але насправді це дуже смачна штука. І взагалі, іноді мені здається, що деякі страви з Італією у нас дуже схожі.
Ньокі можна використовувати і як гарнір, і як самостійну страву з різними соусами. Я навіть подумав, може, якось зробити соус Чотири сири або Блючіз.
Вам потрібно:
- 500 г готової печеної картоплі
- 2 жовтки (або 1 дуже маленьке яйце)
- 70 г тертого пармезану
- 5 г солі
- 90 г пшеничного борошна
- Мускатний горіх тертий
Почнемо з картоплі. Важливо брати розсипчастий сорт, краще — жовту всередині, яка ідеальна для пюре.
Я запікаю картоплю просто в духовці майже до повної готовності, а потім повністю охолоджую. Після цього очищаю від шкіри і натираю на дрібній тертці.
Далі в масу додаю жовтки, сіль, мускатний горіх, борошно і тертий пармезан. Швидко замішую тісто — рекомендую довго не перемішувати, щоб не затягнувся крохмаль.
Формую ковбаски, нарізаю їх на невеликі частини і трохи підкочую в кульки.
За допомогою вилки або спеціальної дощечки формую пальцем ньокі. Вам може знадобиться борошно на підпил. Працювати з таким тістом потрібно ніжно. Чим ніжніше — тим смачніше!
Вироби відварюю в підсоленій воді, поки не спливуть, і потім ще хвилину-дві.
Викладаю в соус, який розігрів на пательні, трохи протушковую у ньому і подаю, посипавши пармезаном і травами. Можна ще полити оливковою олією.
Ідеальний соус — будь-яке рагу! Цього разу в мене, наприклад, болоньєзе залишився. І ще дуже смачно просто вершковим маслом з шавлією.
На 1 порцію:
— 50 г вершкового масла
— 2 ложки води, в якій варилися ньокі
Розпускаємо масло на малій температурі з листям шавлії, помішуючи. Додаємо ньоки і тушкуємо до загустіння соусу.
На фото — ньокі з борошном з червонокачанної капусти в такому соусі.

Текст публікується з дозволу автора
Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Мнения НВ
Більше блогів тут
Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.