Чим ніжніше — тим смачніше. Як приготувати ньокі

17 серпня 2021, 23:03

Ньокі можна використовувати і як гарнір, і як самостійну страву

У нас ньокі чомусь нечасто їдять, але насправді це дуже смачна штука. І взагалі, іноді мені здається, що деякі страви з Італією у нас дуже схожі.

Ньокі можна використовувати і як гарнір, і як самостійну страву з різними соусами. Я навіть подумав, може, якось зробити соус Чотири сири або Блючіз.

Відео дня

Вам потрібно:

  • 500 г готової печеної картоплі
  • 2 жовтки (або 1 дуже маленьке яйце)
  • 70 г тертого пармезану
  • 5 г солі
  • 90 г пшеничного борошна
  • Мускатний горіх тертий

Почнемо з картоплі. Важливо брати розсипчастий сорт, краще — жовту всередині, яка ідеальна для пюре.
Я запікаю картоплю просто в духовці майже до повної готовності, а потім повністю охолоджую. Після цього очищаю від шкіри і натираю на дрібній тертці.

Далі в масу додаю жовтки, сіль, мускатний горіх, борошно і тертий пармезан. Швидко замішую тісто — рекомендую довго не перемішувати, щоб не затягнувся крохмаль.

Формую ковбаски, нарізаю їх на невеликі частини і трохи підкочую в кульки.

За допомогою вилки або спеціальної дощечки формую пальцем ньокі. Вам може знадобиться борошно на підпил. Працювати з таким тістом потрібно ніжно. Чим ніжніше — тим смачніше!

Вироби відварюю в підсоленій воді, поки не спливуть, і потім ще хвилину-дві.

Викладаю в соус, який розігрів на пательні, трохи протушковую у ньому і подаю, посипавши пармезаном і травами. Можна ще полити оливковою олією.
Ідеальний соус — будь-яке рагу! Цього разу в мене, наприклад, болоньєзе залишився. І ще дуже смачно просто вершковим маслом з шавлією.

На 1 порцію:

— 50 г вершкового масла

— 2 ложки води, в якій варилися ньокі

Розпускаємо масло на малій температурі з листям шавлії, помішуючи. Додаємо ньоки і тушкуємо до загустіння соусу.

На фото — ньокі з борошном з червонокачанної капусти в такому соусі.

instagram.com/yaroslavskyi_vova
Фото: instagram.com/yaroslavskyi_vova

Текст публікується з дозволу автора

Оригінал

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Мнения НВ

Більше блогів тут

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X