Зі шпинату, буряка чи моркви. Як приготувати пхалі

23 березня 2021, 23:05
Вы также можете прочесть этот материал на русском языке

Пхалі — це така грузинська закуска, яку готують із різноманітних овочів плюс горіхи та спеції

Грузія у нас вдома! Вирішив приготувати Пхалі. Пхалі — це така грузинська закуска, яку готують з різноманітних овочів плюс горіхи та спеції.

Зі спецій багато використовують гуньбу: уцхо-сунелі, але я не знайшов гарного на ринку і взяв сванської солі — у ній є уся суміш необхідних спецій.

Горіхи попередньо просушив 15 хвилин на 120 градусах і трохи очистив. До речі, горіхи можна ще замочувати на ніч у холодній воді.

150 г горіхів
50 г часнику конфі (або м’якуш печеного часнику)
2 чайні ложки сванської солі
1 чайна ложка зіра
1 пучок кінзи

Все добре перебив блендером в пасту. Таким чином у мене вийшла базова заготівля, яку буду додавати до інших інгредієнтів.

Пхалі з буряка
500 г запеченого буряка
100 г горіхової суміші

І все знову перебив добре блендером. Спробував на смак — за необхідності можна додавати сіль, чорний перець, гострий перець і лимонний сік. Формуємо кульки та подаємо! Замість лимонного соку ще можна брати просто зерна граната.

Пхалі зі шпинату

Хай вибачать мені всі любителі грузинської кухні, я вирішив не бланшувати шпинат. Зараз краще максимально зберегти свіжість зелені!

100 г листя шпинату
30 г листя петрушки
10 г кінзи
40 г горіхової суміші
10 г горіхів додатково

Все знову добре подрібнити блендером. Далі з м’якої суміші формуємо кульки та смачного. Тут лимонний сік я б не додавав, щоб не потемніла зелень. Свіжий часник я намагаюся не вживати — у мене слабка підшлункова, тому беру або печений або конфі - томлений в маслі.

Замість буряка можна брати будь-який продукт — хоч моркву, хоч навіть капусту відварну! Добре віджимайте варені продукти — в них багато вологи, тому я використовую запечені.

В мене немає м’ясорубки, тому я використав блендер, але якщо ви готуєте на велику сім'ю або немає такого блендера можна використовувати звичайну м’ясорубку. Я ще зустрічав рецепти зі свіже цибулею, але здається вона тут не пасує. Смачного!

Відео дня

Текст опубліковано з дозволу автора

Оригінал

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Мнения НВ

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X