Готуємо на карантині. Як зробити гречотто і цибулевий суп

5 квітня 2020, 21:37

Для супу знадобиться максимальна кількість різновидів цибулі

У період карантину у мене з’явилася можливість показати вам, як харчується моя сім'я вдома. Як і багато інших, ми злегка піддалися паніці і накупили досить багато продуктів, зокрема гречку і цибулю. А якщо купили — значить, потрібно готувати, щоб ці запаси з'їсти.

Відео дня

Сьогодні я вирішив поділитися рецептами страв, які роблять з простих інгредієнтів. Готувати будемо гречотто і цибульний суп. В обидва рецепти я додам свої авторські нотки.

Гречотто

Принцип приготування гречотто такий же, як і ризотто, тільки замість рису будемо використовувати зелену гречку.

Також нам знадобляться цибуля і часник — це база для приготування різних каш. Крім того, для приготування гречотто будуть потрібні селера, петрушка, тертий пармезан, білі гриби, вершкове масло і біле сухе вино. Готувати будемо в плоскому чавунному казані. І заздалегідь потрібно зварити бульйон з сухих білих грибів.

Гречотто не потрібно часто перемішувати

Ставимо розігріватися казанок. Коли він прогріється, кладемо в нього три види масла: топлене вершкове, звичайне вершкове і рафіновану оливкову олію.

Потім потрібно нарізати цибулю — шалот і порей. Шалот нарізаємо дуже дрібно, щоб він був ніжнішим.

Щоб масло не пригорало, додаємо дрібно нарізані шалот і порей у казанок. Підсмажуємо на слабкому вогні. Нарізаємо часник і теж кладемо в казанок.

Гречку потрібно теж обсмажити, щоб вона закрилася і в готовій страві була аль денте, а не виглядала, як звичайна каша. Щоб ви змогли визначити, скільки сухої крупи потрібно на одну порцію, поділюся з вами лайфхаком. Відміряти крупу можна долоньками: 1 долонька = 1 порція.

Коли гречка злегка підсмажиться, додаємо біле сухе вино.

Через деякий час вливаємо трохи курячого бульйону. Коли він випарується — трохи грибного бульйону. Важливо звернути увагу, що гречотто не потрібно часто перемішувати, на відміну від ризотто.

Потім солимо гречотто копченою сіллю і перчимо.

Дістаємо з бульйону білі гриби, нарізаємо їх і додаємо в гречотто.

Кидаємо чайну ложку концентрованого бульйону.

Дрібно нарізаємо стебла петрушки і також додаємо в казанок.

Насамкінець кидаємо в гречотто щедру ложку вершкового масла і тертий пармезан. Ретельно все перемішуємо і накриваємо. Подаємо гречотто у глибокій тарілці. Зверху посипаємо невеликою кількістю нарізаної петрушки і пармезану. Гречотто готове!

Цибульний суп

Для цибулевого супу потрібно використовувати максимальну кількість різновидів лука. Я готуватиму суп з білої ріпчастої цибулі, червоної ріпчастої цибулі, цибулі шалот, цибулі порей, а також селери, фенхеля і часнику.

Нарізаємо цибулю великими півкільцями. У казанок додаємо вершкове масло: топлене і звичайне, а також рафіновану оливкову олію. Щоб запобігти пригоранню масла, потрібно додати нарізану цибулю.

Коли цибуля трохи підсмажиться, приправляємо її кмином і фенхелем. Заливаємо в казанок курячий бульйон. Після цього додаємо нарізаний шалот і порей. Нарізаємо фенхель і часник, які також кидаємо в казанок.

Майбутній суп потрібно посолити. Я використовую для цього копчену сіль. Також не зайвою буде щіпка цукру.

Коли всі інгредієнти трохи підсмажаться, додаємо грибний бульйон. Його потрібно стільки, щоб покрити весь вміст казанка. Ми залишаємо наш цибульний суп мліти протягом приблизно 40 хвилин.

До цибульного супу також можна подати грінки. Нарізаємо шматочками хліб, у сковорідку кидаємо трохи вершкового масла і підсмажуємо грінки. На готові грінки, поки вони ще гарячі, кладемо скибочки сиру, щоб сир розплавився.

Подаючи суп, грінку можна красиво покласти на край тарілки, зануривши краєчком у суп.

Смачного!

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Мнения НВ

Більше блогів тут

Показати ще новини
Радіо НВ
X