Гості на порозі. Два оригінальні рецепти закусок

23 листопада 2021, 23:03

Вони розлітаються так швидко, що готуйте як мінімум по дві порції на кожного

Більшості з нас знайома ситуація, коли гості несподівано нагрянули чи планують незабаром бути, а часу на приготування основних страв немає. Звичайно, можна замовити доставку або зробити бутерброди з того, що є в холодильнику. Це для лінивих і неоригінальних. Ви викличете значно більше захоплення у своїх гостей, якщо порадуєте їх оригінальними закусками, які зовсім не складно приготувати вдома. Варто лише сходити до найближчого супермаркету, а далі слідуйте рецептам, які представлені нижче.

Відео дня

Брускети з тигровими креветками та томатами чері

Для їх приготування знадобиться (на 1 порцію):

  • Багет-чіабата — 1 скибка
  • Сир Моцарела — 10 г
  • Тигрові креветки — 2 шт.
  • Томат чері — 1 шт.
  • Вершкове масло — 15 г
  • Сік ½ лимона
  • Часник — 1 зубчик
  • Розмарин — 1 гілочка
  • Орегано — щіпка
  • Оливкова олія — 10 мл
  • Сіль, перець — на смак

Спосіб приготування:

Беремо свіжий багет-чіабату, нарізаємо шматочками завтовшки 0,7 см, поливаємо оливковою олією і посипаємо орегано. Зверху натираємо моцарелу і відправляємо в духовку на пару хвилин до повного розплавлення сиру. Тим часом беремо тигрові креветки та обсмажуємо їх на оливковій олії з додаванням одного зубчика часнику, попередньо розім'ятого під ножем, та гілочкою розмарину. Смажимо до золотистої скоринки, чистимо від панцира (це можна зробити попередньо перед смаженням). Розрізаємо навпіл креветки, знімаємо сковороду з вогню, додаємо вершкове масло та сік з половини лимона. На кожну брускету кладемо розрізані на чотири частини томати чері, викладаємо готові креветки, солимо, перчимо, посипаємо орегано і подаємо до столу.

Брускети з креветками (Фото: надано автором)
Брускети з креветками / Фото: надано автором

Тартар з лосося

Друга закуска зазвичай розлітається дуже швидко, тому що більшість гостей не звикла їсти лосось у такому вигляді. Куди звичніше зробити бутерброди з червоною рибою, вершковим маслом, лимоном та гілочкою кропу збоку. Але давайте ці радянські звички залишимо в минулому і почастуємо своїх друзів та близьких свіжим тартаром із лосося, тим паче, часу на його приготування йде не більше, ніж на канапки. У рецепті пропоную інгредієнти на одну порцію, а ви беріть риби якомога більше і готуйте з розрахунком як мінімум по дві порції на одного, адже відірвати гостей від цієї корисної та смачної закуски буде неможливо.

Для цього нам знадобляться наступні інгредієнти:

  • Лосось свіжий — 100 г
  • Біла цибуля — 5 г
  • Каперси — 5 г
  • Соєвий соус — 10 мл
  • Авокадо — 20 г
  • Цедра лимона з ½ лимона
  • Сік лимона за смаком
  • Сіль, перець за смаком
  • Червона ікра за бажанням
  • Мікс бебі-салату для декору
  • Хлібні чипси для декору

Спосіб приготування:

Лосось, білу цибулю, каперси та авокадо нарізаємо дрібними кубиками. Все перемішуємо в одному посуді, додаємо соєвий соус, цедру лимона, сік лимона, сіль та перець. Знову ретельно перемішуємо та викладаємо порційно на тарілку. Зверху можна прикрасити зернятками червоної ікри, які додадуть особливої пікантності страві, а також міксом бебі-салату та хлібними чипсами.

poster
Дайджест головних новин
Безкоштовна email-розсилка лише відбірних матеріалів від редакторів NV
Розсилка відправляється з понеділка по п'ятницю

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Мнения НВ

Більше блогів тут

Показати ще новини
Радіо NV
X