Для яскравого Гелловіна. Як приготувати гарбузове печиво
Особливо смакує це печиво наступного дня
Я люблю готувати це печиво, тому що воно дарує мені відчуття тепла, затишку і домівки. Його неймовірний аромат поширюється всюди, його відчувають навіть сусіди, і всюди панує ні з чим не зрівняна атмосфера.
Для мене Гелловін асоціюється з моїм будинком у Канаді. І коли охоплює ностальгія, хочеться чогось рідного й домашнього. Протягом багатьох років так складалося, що я подорожував під час Гелловіна, і мені не вдавалося його відсвяткувати, хоча я дуже люблю відзначати День усіх святих. Але цьогоріч нарешті з’явилася можливість повеселитися від душі — у мене буде і грим, і костюм.
Інгредієнти:
- ½ склянки (115 г) вершкового масла, розтопленого і трохи охолодженого
- ¼ склянки (50 г) темно-коричневого цукру
- ½ склянки (100 г) цукру
- 1 ч. л. ванільного екстракту
- 6 ст. л. (86 г) гарбузового пюре (відвареного або запеченого, а потім подрібненого в блендері)
- 1,5 склянки (190 г) борошна
- ¼ ч. л. солі
- ¼ ч. л. розпушувача
- ¼ ч. л. харчової соди
- 11/2 ч. л. меленої кориці
- ½ склянки (90 г) шоколадної стружки

Спосіб приготування:
Збийте розтоплене вершкове масло, коричневий цукор і цукор-пісок у мисці середнього розміру, щоб не залишилося грудочок від коричневого цукру. Збийте ваніль і гарбузове пюре до однорідності.
Змішайте у великій мисці борошно, сіль, розпушувач, соду й корицю. Помістіть вологі інгредієнти до сухих і перемішайте великою ложкою або лопаткою. Тісто вийде дуже м’яким.
Додайте ½ склянки шоколадної стружки. Вона може не прилипати до тіста через розтоплене масло, але зробіть все можливе, щоб з'єднати їх. Накрийте тісто і охолоджуйте протягом 30 хвилин (або до трьох днів). Охолодити тісто — обов’язково для цього рецепта.
Вийміть тісто з холодильника. Розігрійте духовку до температури 180 ° C. Застеліть деко двома великими листами пергаментного паперу або силіконовими килимками.
Скачайте тісто в кульки (приблизно 1,5 столові ложки тіста на кожну). Злегка розрівняйте верхівки. Випікайте 11−12 хвилин.
Дочекайтеся, поки готове печиво повністю охолоне. Чим довше печиво охолоджується, тим краще воно на смак! А особливо смакуватиме воно наступного дня.
Смачного!

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Мнения НВ
Більше блогів тут
Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.