Важлива тема. Як правильно користуватися газовим пальником

Газовий пальник (ілюстративне фото) (Фото:VadimVasenin/Depositphotos)
Не створюйте собі додаткову небезпеку
У мене, як і у вас, є пальник, щоб гріти їжу, коли немає світла. Але просто мати пальник — недостатньо. От скажіть чесно: ви вивчали правила безпечного користування? Бо тема важлива і жартів не терпить, не ставайте власним ворогом. Дотримуєшся правил безпеки — рятуєш своє життя. ДСНС і ЮНІСЕФ Україна постійно про це попереджають. От я просто приготував французький омлет, але щоб його зробити — врахував таке:
— Вмикаю пальник — відкриваю вікно. Приміщення має провітрюватись, поки пальник використовується.
Вмикаю пальник — відкриваю вікно
— Не залишаю пальник без нагляду навіть на декілька хвилин, бо треба розуміти, що це відкрите полум’я і різне буває.
— Балон від'єдную від туристичної плитки одразу після приготування і зберігаю його у темному місці за кімнатної температури. Сонячні промені та високі температури є шкодою для газового балона і можуть створити болючі та неприємні наслідки.
— Не використовую пальник для тривалого приготування їжі. Лише для того, що готується дуже швидко, або щоб підігріти щось приготоване заздалегідь. А головне — у посуді невеликого розміру. Адже великі каструлі дуже нагрівають балон, і той може вибухнути.
— В жодному разі не зберігаю балон на холодному балконі. Тут елементарна фізика. Газ за низьких температур стискається, а за високих — розширяється. Тому різкий перепад може спричинити «бабах».
— Перевіряю цілісність балона кожного разу. Не має бути витоків газу.
Ось і все. Будьте свідомими та не створюйте собі додаткову небезпеку.
Текст публікується з дозволу автора
Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Погляди NV
Більше блогів тут