Коли хочеться чогось легкого. Три літні рецепти

2 липня 2020, 23:03

Для гаспачо раджу вибрати різносортні томати — наприклад, жовті або рожеві в поєднанні з червоними

Салат з обсмаженої молодої капусти з креветками

Найчастіше з молодої капусти ми робимо приблизно такий салат: дрібно рубаємо її, кришимо огірок, може, ще якісь овочі і заливаємо ароматною олією або сметаною. Мені захотілося показати вам, що капусту можна їсти інакше. І тому я вирішив приготувати салат з обсмаженої молодої капусти з креветками. При цьому капусту потрібно попередньо обсмажити на грилі. Повірте, це божественно смачно!

Відео дня

Кухня Європейська

Час підготовки 10 хвилин

Час приготування 15 хвилин

Порції 2

інгредієнти:

  • Молода капуста — ½ качана
  • Креветки (очищені) — 150 г
  • Часник — 1−2 зубчики
  • Томат — 1 шт.
  • Волоські горіхи — 25 г
  • Маслини кісточкою або без — за смаком) — 6−8 шт.
  • Йогурт (без наповнювачів) — 2 ст. л.
  • Рослинна олія — 1 ст. л.
  • Червоний перець (мелений) — 1 щіпка
  • Зерна фенхеля — 1 щіпка
  • Сіль і перець — за смаком
klopotenko.com
Фото: klopotenko.com

Покроковий рецепт

1. Половину качана молодої капусти розріжте вздовж навпіл і виріжте щільні частини, щоб капуста рівномірно приготувалася.

2. Зріз капусти щедро посипте сіллю і збризніть 1 ст. л. рослинної олії.

3. Обсмажте капусту на сковороді гриль протягом 10−15 хвилин. Якщо половинка капусти досить велика, то можете припекти її і з другого боку таку ж кількість часу.

4. Креветки (приблизно 150 г) попередньо необхідно розморозити. Можна використовувати і трохи більше креветок, за смаком. Злегка прогрійте креветки на сковороді з 10 г вершкового масла і дрібкою червоного меленого перцю.

Капусту можна їсти інакше

5. Дрібно порубати 1−2 зубчики часнику — він зробить страву ароматнішою. Половину томата наріжте невеликим кубиком і з'єднайте з часником. Другу половину томату натріть на крупній тертці. Гострим ножем порубайте 25 г волоських горіхів.

6. Я спеціально використав маслини з кісточками, тому залишив їх цілими і не нарізав. Якщо ви хочете без кісточок, то можете використовувати і їх.

На порційну тарілку викладіть обсмажену капусту зрізом вгору. Поверх капусти викладіть нарізані кубиком томати. Для соковитості полийте м’якоттю томата, натертою на крупній тертці. Додайте підігріті креветки, посипте щіпкою зерен фенхелю, додайте маслини і горіхи. Полийте капусту йогуртом і додайте за смаком сіль, чорний мелений перець або сухий перець чилі.

Гаспачо

Гаспачо — це класичний іспанський суп з томатів ідодаванням м’яти, часнику, спецій і зелені. Такий суп дуже швидко і легко готується. Він прекрасно підійде для спекотної погоди, коли хочеться чогось легкого і освіжного. Обов’язково спробуйте і переконайтеся в цьому.

Кухня Європейська

Час підготовки 3 хвилини

Час приготування 3 хвилини

Час на охолодження 2−3 години

Порції 1

інгредієнти:

  • Томати (великі) — 2 шт.
  • Болгарський перець — 1 шт.
  • Часник — 3 зубчики
  • Петрушка — 2 гілочки
  • Перець чилі — ½ шт.
  • М’ята — 2−3 гілочки
  • Оливкова олія — 2 ст. л.
  • Бальзамічний оцет — 2 ст. л.
  • Багет — 3−4 скибочки
  • Сіль і перець за смаком
klopotenko.com
Фото: klopotenko.com

Покроковий рецепт

1. Помийте два томати і зробіть хрестоподібні надрізи в нижній частині кожного. Я раджу використовувати для цього супу різносортні томати, наприклад, жовті або рожеві в поєднанні з червоними. І ще вибирайте м’ясистіші овочі, так суп буде смачніший.

2. Закип’ятіть воду в сотейнику і опустіть томати з надрізами в киплячу воду на 1−2 хвилини.

3. Після цього акуратно зніміть з томатів тонку шкірку. Можна цього і не робити, але без шкірки структура гаспачо буде ніжніша.

4. Наріжте томати довільними частинами. Помийте і наріжте довільно 1 болгарський перець. Помийте 2 гілочки петрушки і 2−3 гілочки м’яти.

5. Перекладіть томати з перцем, листочками м’яти і петрушки в блендер. Додайте 3 зубчики часнику і ½ шт. перцю чилі.

6. Додайте перець і сіль за смаком, 2 ст. л. оливкової олії. Перебийте все разом у блендері.

7. Обсмажте 3−4 скибочки багета або білого батона на сухій сковороді і збризніть трохи рослинною олією перед подачею.

8. Перед тим, як подавати суп, неодмінно охолодіть його — на кілька годин поставте в холодильник. Подавайте в замороженій тарілці — трохи змочіть її водою і поставте в морозилку на 10 хвилин. Під час подачі додайте в суп 2 ст. л. бальзамічного оцту і покладіть зверху хрустку скибочку хліба.

Лимонад з селерою і імбиром

Такий лимонад ви можете готувати не тільки влітку — восени він теж буде хороший. Ароматна селера і пікантний імбир дарують цьому напою неймовірний смак.

Кухня Європейська

Час підготовки 10 хвилин

Час приготування 15 хвилин

Порції 2−4

інгредієнти:

  • Корінь селери — 200 г
  • Корінь імбиру — 150 г
  • Цукор — 200−300 г
  • Лимон (цедра і сік) — 1 шт.
  • Вода — 1,5 л
  • Газована столова вода (або содова) — 1,5 л
klopotenko.com
Фото: klopotenko.com

Покроковий рецепт

1. Корінь селери (200 г) очистіть і натріть на крупній тертці. Перекладіть у сотейник.

2. 150 г кореня імбиру очистіть від шкірки ножем або за допомогою економки. Потім натріть на дрібній тертці.

3. Лимон ретельно помийте і зніміть верхній жовтий шар цедри за допомогою терки. Слідкуйте, щоб біла частина не потрапила в напій, інакше він може надмірно гірчити.

4. Додайте в сотейник до імбиру і селери 250−300 г цукру. Його кількість можна трохи зменшити або збільшити, в залежності від ваших уподобань.

5. Видавіть у сотейник сік одного лимона рукою або за допомогою преса для цитрусових.

6. Влийте в сотейник 1,5 літра води. Варіть протягом 15 хвилин з моменту закипання.

7. Залиште лимонад до повного охолодження і потім процідіть через кілька шарів марлі або дрібне сито.

8. Перед подачею розбавте сильногазованою столовою водою або содовою у співвідношенні 1:1.

9. При подачі додайте в лимонад кружечки свіжого лимона для прикраси.

Готувати — це просто!

Більше рецептів на klopotenko.com

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Мнения НВ

Більше блогів тут

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X