Готується швидко і вабить ароматами. Рецепт найсмачнішого глінтвейну

3 січня, 23:03
Глінтвейн (ілюстративне фото) (Фото:Gaby Dyson/Unsplash)

Глінтвейн (ілюстративне фото) (Фото:Gaby Dyson/Unsplash)

Спеції беріть за своїм смаком, але цілі, не молоті

Мій перший дарунок у Новому році — рецепт найсмачнішого глінтвейну. Глінтвейн — це гарячий зимний напій з вина та прянощів.

Інгредієнти:

— 1 пляшка сухого вина

— 3 ст. л. меду

Відео дня

— 0,5 зеленого яблука

— 1 апельсин

— 1/3 лимону та трохи імбиру

— 2−3 палички кориці

— 2 зірочки бадьяну

— 3−4 шт. гвоздики

Готуємо:

Приготування зазвичай легке і радісне, бо напій готується швидко і завжди вабить ароматами!

Наливаю в емальовану чи стальну каструлю вино. Додаю мед, спеції, половину апельсина і яблука, нарізані ломтиком. Вичавлюю сік з другої половини апельсина, додаю трішки лимону або його цедру та нарізаний ломтиком імбир.

Довожу на середньому вогні до 60−70 градусів, щоб був гарячий, вимикаю вогонь. Накриваю кришкою, чекаю ще 5−10 хвилин, щоб настоявсь. П’ю гарячим.

— Вино можна брати й червоне і біле, але обов’язково сухе.

— Мед можна замінити на цукор.

— Спеції беріть за своїм смаком, але цілі, не молоті.

— Не кип’ятіть напій.

Текст публікується з дозволу автора

Оригінал

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Погляди НВ

Більше блогів тут

Показати ще новини
Радіо NV
X