Готується швидко і вабить ароматами. Рецепт найсмачнішого глінтвейну

Глінтвейн (ілюстративне фото) (Фото:Gaby Dyson/Unsplash)
Спеції беріть за своїм смаком, але цілі, не молоті
Мій перший дарунок у Новому році — рецепт найсмачнішого глінтвейну. Глінтвейн — це гарячий зимний напій з вина та прянощів.
Інгредієнти:
— 1 пляшка сухого вина
— 3 ст. л. меду
— 0,5 зеленого яблука
— 1 апельсин
— 1/3 лимону та трохи імбиру
— 2−3 палички кориці
— 2 зірочки бадьяну
— 3−4 шт. гвоздики
Готуємо:
Приготування зазвичай легке і радісне, бо напій готується швидко і завжди вабить ароматами!
Наливаю в емальовану чи стальну каструлю вино. Додаю мед, спеції, половину апельсина і яблука, нарізані ломтиком. Вичавлюю сік з другої половини апельсина, додаю трішки лимону або його цедру та нарізаний ломтиком імбир.
Довожу на середньому вогні до 60−70 градусів, щоб був гарячий, вимикаю вогонь. Накриваю кришкою, чекаю ще 5−10 хвилин, щоб настоявсь. П’ю гарячим.
— Вино можна брати й червоне і біле, але обов’язково сухе.
— Мед можна замінити на цукор.
— Спеції беріть за своїм смаком, але цілі, не молоті.
— Не кип’ятіть напій.
Текст публікується з дозволу автора
Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Погляди НВ
Більше блогів тут