Максимум користі, мінімум калорій. Чим цінний гарбуз і як його правильно їсти

21 жовтня 2020, 23:03
НВ Преміум

Гарбузове меню допоможе і оздоровитися, і схуднути

У сезон гарбуза дуже корисно робити гарбузові розвантажувальні дні. У 100 грамах сирого продукту – лише 23 кілокалорії.

Гарбуз – це також одне з найкращих джерел бета-каротину, який є надзвичайно важливим для зору і всіх тканин організму. До того ж бета-каротин перешкоджає старінню, швидко виводить з організму продукти розпаду, зміцнює імунітет. Всі знають, що бета-каротин міститься в моркві, не дарма нас у дитинстві змушували її їсти. Тільки в гарбузі цього важливого компонента в п'ять разів більше.

Відео дня

Неймовірно смачні салати на основі гарбуза

Клітковина та пектини, що містяться в гарбузі, надовго забезпечують відчуття ситості, нормалізують роботу шлунково-кишкового тракту, а також уповільнюють процес засвоєння вуглеводів і жирів. Приємний бонус – поліпшення травлення і стану шкіри та волосся.

Щоб взяти від гарбуза максимум користі і мінімум калорій, його варто їсти сирим. Варіантів безліч:

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X