Гарячий та запашний. Як приготувати французький сендвіч
Вам знадобиться соус бешамель, шинка і три скибки сиру
Напевно вже не знайти правдиву історію, як з’явився цей приголомшливий французький сендвіч — або робочі забули біля плити, або винахід вправного шефа… Але на сніданок можна дозволити собі з'їсти гарячий, запашний та щойно запечений крок-месьє. А якщо ще й з яйцем — буде взагалі смакота, тільки тоді виріб буде носити назву крок-мадам.
На один сендвіч потрібно:
— 2 скибки хліба (можна і тостового)
— 80 г соусу бешамель
— 70 г шинки (я брав з індички)
— 40 г сиру Грюйер (я беру ще Чеддер для більш ніжного аромату)
— невеликий шматочок вершкового масла
— 1 яйце, якщо хочете крок-мадам
Мій рецепт соусу бешамель на 500 г:
- молоко — 400 мл
- вершки — 80 мл
- масло вершкове — 40 г
- борошно — 30 г
- мускатний горіх, сіль
Можна в соус додавати ще тертий сир за смаком, а можна як я — трюфельну пасту.
Скибки хліба обсмажуємо з одного боку на вершковому маслі. На необсмажену частину хлібу намазуємо третю частину соусу.
Кладемо шинку, сир, знову шинку, зверху ще частину соусу. Накриваємо необсмаженим хлібом, обмазуємо з усіх боків повністю, рештою соусу, кладемо знов шматочок сиру і просто запікаємо в духовці на 220℃ приблизно 7 хвилин — на «верхньому жарі». І все — подаємо гарячим.

Для крок-мадам можна зварити яйце пашот, можна зробити яйце глазунью і покласти зверху на вже готовий тост. Я люблю подавати ще з невеликою гіркою зеленого листя салату — щоб хрустіло і було дуже свіжо і соковито.
Текст публікується з дозволу автора
Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Мнения НВ
Більше блогів тут