Гарячий та запашний. Як приготувати французький сендвіч

5 січня 2021, 23:03

Вам знадобиться соус бешамель, шинка і три скибки сиру

Напевно вже не знайти правдиву історію, як з’явився цей приголомшливий французький сендвіч — або робочі забули біля плити, або винахід вправного шефа… Але на сніданок можна дозволити собі з'їсти гарячий, запашний та щойно запечений крок-месьє. А якщо ще й з яйцем — буде взагалі смакота, тільки тоді виріб буде носити назву крок-мадам.

Відео дня

На один сендвіч потрібно:

— 2 скибки хліба (можна і тостового)

— 80 г соусу бешамель

— 70 г шинки (я брав з індички)

— 40 г сиру Грюйер (я беру ще Чеддер для більш ніжного аромату)

— невеликий шматочок вершкового масла

— 1 яйце, якщо хочете крок-мадам

Мій рецепт соусу бешамель на 500 г:

  • молоко — 400 мл
  • вершки — 80 мл
  • масло вершкове — 40 г
  • борошно — 30 г
  • мускатний горіх, сіль

Можна в соус додавати ще тертий сир за смаком, а можна як я — трюфельну пасту.

Скибки хліба обсмажуємо з одного боку на вершковому маслі. На необсмажену частину хлібу намазуємо третю частину соусу.

Кладемо шинку, сир, знову шинку, зверху ще частину соусу. Накриваємо необсмаженим хлібом, обмазуємо з усіх боків повністю, рештою соусу, кладемо знов шматочок сиру і просто запікаємо в духовці на 220℃ приблизно 7 хвилин — на «верхньому жарі». І все — подаємо гарячим.

instagram.com/yaroslavskyi_vova
Фото: instagram.com/yaroslavskyi_vova

Для крок-мадам можна зварити яйце пашот, можна зробити яйце глазунью і покласти зверху на вже готовий тост. Я люблю подавати ще з невеликою гіркою зеленого листя салату — щоб хрустіло і було дуже свіжо і соковито.

Текст публікується з дозволу автора

Оригінал

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Мнения НВ

Більше блогів тут

Показати ще новини
Радіо NV
X