Смачний, фруктовий, осінній. Як приготувати французький пиріг з франжипаном і сливами

26 жовтня 2020, 00:03

Сливи можна замінити будь-якими іншими сезонними фруктами з кислинкою

Цей смачний осінній пиріг дуже люблять готувати француженки старшого покоління. Він прекрасно поєднується зі сливами, грушами, абрикосами або іншими сезонними фруктами з кислинкою. Я беру сливи.

Відео дня

Порада: подавайте цей пиріг ще теплим зі збитими вершками, і холодні вечори з близькими стануть затишніше й тепліше.

Тісто (для двох коржів діаметром 28 см):

  • Борошно — 280 г
  • Вершкове масло — 150 г
  • Цукор — 75 г
  • Яйце — 1 шт (55 г)
  • Сіль — дрібка
  • Жовток для змазування тіста

Збиваємо масло з цукром, яйцем і сіллю. Додаємо борошно і руками замішуємо пісочне тісто. Занадто довго перемішувати не потрібно — тане масло і затягується глютен, тому намагаємося готувати швидко.

Відправляємо тісто в холодильник на 30 хвилин. Потім розкачуємо до товщини близько 4 мм і кладемо в форму для випічки, формуючи основу і бортик заввишки приблизно 1,5 см. Випікаємо при температурі 175 градусів протягом 20 хвилин.

Поки печеться корж, готуємо начинку — франжипан і фрукти.

Франжипан (на один корж):

  • Яйце — 2 шт
  • Вершкове масло —100 г
  • Цукор — 75 г
  • Борошно мигдальне — 115 г
  • Ром — 20 мл

Тепле вершкове масло збиваємо вінчиком з яйцями і цукром до розчинення крупинок цукру. Додаємо миигдальне борошно і ром (мигдальне борошно можна замінити подрібненим очищеним мигдалем).

Для фруктової начинки я беру 800 г очищеної сливи, але її можна замінити абрикосом або іншими кисло-солодкими фруктами. Також можна використовувати заздалегідь підготовлену грушу: очищену грушу розрізаєте навпіл, занурює в цукровий сироп (літр води, 150 г цукру, сік і цедра половини лимона) і залишаєте там томитися до розм’якшення.

Повертаємося до нашого пирога. Коли корж стане рум’яним і пропеченим, дістаємо його з духовки і змащуємо яйцем. Це потрібно для того, щоб соковита начинка не розмочувала нижній шар вже готового тіста.

Після цього виливаємо на корж франжипан, зверху кладемо фруктову начинку і повертаємо в духовку. Запікаємо пиріг хвилин 25−27 при температурі 175−180 градусів — до рум’яності і готовності франжипану.

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Мнения НВ

Більше блогів тут

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X