Французький омлет та ідеальні сирники. Три рецепти сніданків від шеф-кухаря

19 січня 2020, 07:15
Вы также можете прочесть этот материал на русском языке

Сирна маса, яку можна їсти ложкою прямо з пачки, для сирників не підходить — в ній занадто багато вологи

У мене є три улюблених сніданки. Вони всі дуже прості в приготуванні, але важливо знати деякі нюанси.

1.

Тост з авокадо і скремблом

Дуже люблю тост з авокадо і скремблом. Для нього потрібен хліб, ферментований довше двох діб, я обираю лляний. Самому такий хліб не приготувати, потрібно купувати.

Відео дня

Авокадо — 1 шт.

Лляний хліб — 2 скибочки

Яйця — 2 шт.

Рослинна олія для смаження

Оливкова олія холодного віджиму

Лимонний сік — 0,5 ч.л.

Сіль, перець за смаком

Пармезан — 30 г

Трюфельна паста за смаком

Дві скибочки хліба підсмажити на сковорідці або на грилі.

Стиглий авокадо почистити і розім'яти виделкою в пюре. Скропити оливковою олією і соком лимона — більше нічого і не потрібно. Викласти пюре на тости.

Французи додають до омлету сир Емменталь

Окремо приготувати скрембл. У мисці виделкою перемішати яйця з дрібкою солі. Сильно збивати не треба. Вилити на розігріту сковороду, почекати, поки яйця трохи схопляться, і акуратно дерев’яною лопаткою перемішати в м’яку кашку. Якщо додати тертий пармезан і трохи трюфельної пасти, це буде найсмачніший сніданок у світі!

2.

Класичний французький омлет

Всупереч стереотипам, до класичного омлету не входять вершки або молоко. До речі, за правильно приготованим омлетом кухарів беруть на роботу в ресторани.

Яйця — 3 шт.

Вода — 1 ч.л.

Сіль

Вершкове масло — 25 г

Яйця добре перемішати виделкою з водою і сіллю.

На теплу сковороду викласти масло. Як тільки воно розтане, вилити яйця. Постійно помішуючи дерев’яною лопаткою, довести яйця до консистенції густої сметани. Коли знизу омлет схопився, але ще не смажиться, і поки зверху яйця м’які, потрібно згорнути омлет в трубочку за допомогою лопатки.

Можна подавати. Омлет виходить жовтим і незасмаженим, підсмаженої скоринки не можна допустити. Коли його розріжеш, всередині зберігається консистенція збитих вершків: нейтральний, м’який і соковитий.

Французи додають до омлету сир Емменталь. Я люблю омлет або без сиру, або з пармезаном. Додайте ароматний хліб і кілька крапель хорошої оливкової олії — ідеальний сніданок!

3.

Сирники

Секрет сирників полягає в хорошому сирі. Він повинен бути сухим і некислим. У магазинах сьогодні продається такий сир, щоб його можна було їсти ложкою прямо з пачки. Але для сирників він не підходить, в ньому занадто багато вологи. А якщо багато вологи, ми додаємо більше борошна, і наші сирники виходять сухими і несмачними.

Я беру сир з великими фракціями, який найбільше схожий на домашній. І далі його потрібно гарненько віджати. Це найголовніший секрет.

Сир — 300 г

Яєчний жовток — 1 шт.

Цукор — 1 ст.л.

Борошно — 1 ст.л.

Рослинна олія для смаження

Сир віджати у вафельному рушнику. Швидко перемішати всі інгредієнти. Довго вимішувати не потрібно. Якщо залишаються цільні шматочки сиру, це, навпаки, перевага.

Можна взяти ще одну столову ложку борошна — для підпилу. У цьому борошні сформувати кульки. Якщо ви погано віджали сир, маса вийде надто рідкою, і ви не зможете її зкатати.

Смажити сирники на рослинній олії на середньому вогні. Спочатку з одного боку, потім з іншого. Потім знову перевернути на перший бік і накрити кришкою на 2 хвилини. Знову перевернути на другий бік і теж тримати під кришкою 2 хвилини.

Подавати зі сметаною, варенням, збитими вершками — з чим завгодно, на ваш смак.

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Мнения НВ

Більше блогів тут

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X