Довершений смак. Дві салатні заправки, які варто спробувати
Найпростіша і найвідоміша заправка — вінегретна, яка складається з однієї частини оцту і трьох частин олії
Ще дуже-дуже давно (здається, знайшов це у Хестона Блюменталя) я дізнався, що людині краще смакує салат, який перемішаний с заправкою, але ще краще, коли сама заправка заздалегідь приготована і збалансована. Саме тоді, коли вже є емульсія, а заправки якраз і є класичним прикладом емульсії, язик людини найкраще сприймає усі тонкощі смаку і аромату того, що є у страві.
Тож з того часу на роботі я завжди роблю готові суміші, які використовую для салатів. Доречі, це допомагає завжди зберігати максимально однаковий і довершений смак.
Найпростіша і найвідоміша заправка — вінегретна, яка складається з однієї частини оцту і трьох частин олії. До неї також додають сіль, гірчицю, мелений чорний перец… Але я змінюю інгредієнти на свій смак і сьогодні ділюся з вами двома улюбленими поєднаннями.
Базова гірчична заправка
- 220 г олії (я беру оливкову)
- 50 г діжонської гірчиці
- 20 г соку лимону
- 3 г солі
Змішуємо гірчицю, сіль та сік лимону вінчиком, а далі, продовжуючи перемішувати, вводимо тоненькою струйкою олію.
Після цього даємо настоятися пів години і використовуємо. Зберігається така заправка мінімум тиждень. Вона може розшаровуватись — достатньо знов добре перемішати.
Гостра заправка з манго та маракуї
- 100 г пюре манго
- 100 г пюре маракуї
- 20 г соку лимону
- 3 г солі
- 8 г соусу шрірача
- 60 г оливкової олії
До речі, ви можете змінювати інгредієнти за власним смаком — і у вас будуть нові результати.
Текст публікується з дозволу автора
Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Мнения НВ
Більше блогів тут