Довершений смак. Дві салатні заправки, які варто спробувати

11 жовтня 2021, 23:03

Найпростіша і найвідоміша заправка — вінегретна, яка складається з однієї частини оцту і трьох частин олії

Ще дуже-дуже давно (здається, знайшов це у Хестона Блюменталя) я дізнався, що людині краще смакує салат, який перемішаний с заправкою, але ще краще, коли сама заправка заздалегідь приготована і збалансована. Саме тоді, коли вже є емульсія, а заправки якраз і є класичним прикладом емульсії, язик людини найкраще сприймає усі тонкощі смаку і аромату того, що є у страві.

Відео дня

Тож з того часу на роботі я завжди роблю готові суміші, які використовую для салатів. Доречі, це допомагає завжди зберігати максимально однаковий і довершений смак.

Найпростіша і найвідоміша заправка — вінегретна, яка складається з однієї частини оцту і трьох частин олії. До неї також додають сіль, гірчицю, мелений чорний перец… Але я змінюю інгредієнти на свій смак і сьогодні ділюся з вами двома улюбленими поєднаннями.

Базова гірчична заправка

  • 220 г олії (я беру оливкову)
  • 50 г діжонської гірчиці
  • 20 г соку лимону
  • 3 г солі

Змішуємо гірчицю, сіль та сік лимону вінчиком, а далі, продовжуючи перемішувати, вводимо тоненькою струйкою олію.

Після цього даємо настоятися пів години і використовуємо. Зберігається така заправка мінімум тиждень. Вона може розшаровуватись — достатньо знов добре перемішати.

Гостра заправка з манго та маракуї

  • 100 г пюре манго
  • 100 г пюре маракуї
  • 20 г соку лимону
  • 3 г солі
  • 8 г соусу шрірача
  • 60 г оливкової олії

До речі, ви можете змінювати інгредієнти за власним смаком — і у вас будуть нові результати.

Текст публікується з дозволу автора

Оригінал

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Мнения НВ

Більше блогів тут

Показати ще новини
Радіо NV
X