Нагадують дитинство. Як приготувати оладки на дріжджах

24 листопада 2021, 23:03
Оладки (ілюстративне фото) (Фото:Saharosa39/Depositphotos)

Оладки (ілюстративне фото) (Фото:Saharosa39/Depositphotos)

Не зменшуйте кількість борошна, бо інакше оладки будуть опадати після приготування

Оладки на дріжджах — досить прості, але ароматні та пухнасті. Нагадують мені дитинство — у нас у школі подавали такі на сніданок, поливши згущеним молоком.

Готую у два етапи.

Відео дня

Беру:

  • 125 г теплої води
  • 15 г цукру
  • 3−4 г сухих або 8 г свіжих дріжджів
  • 60 г звичайного борошна

Всі інгредієнти змішую вінчиком і даю постояти 15 хвилин в теплому місці, поки не почне з’являтись, такою собі шапкою, піна. Я дав пропорції на добру кількість дріжджів — тож має спрацювати.

Далі додаю:

  • 125 г теплого молока
  • 1 жовток
  • 15 г цукру
  • 190 г борошна
  • Трішечки солі

Замішую однорідне тісто — воно має тягнутися. Накриваю рушником і ставлю у тепле місце приблизно на годину (іноді навіть більше, якщо холодно у приміщенні). Теплим місцем може бути мікрохвильовка зі стаканом окропу, або тепла духовка. Але температура води чи середовища має бути не вище 38 градусів.

Тісто піднімається у 2—2,5 рази.

Готую пательню з олією, підігріваю на середньому вогні і великою ложкою обережно викладаю тісто на розігріту поверхню. Смажу з обох боків, обережно перегортаючи вироби. Коли смажу з другого боку, можу накривати пательню кришкою — щоб оладки приготувалися в середині.

Якщо берете подвійну закладку, замість двох жовтків можете узяти ціле яйце. Зменшувати кількість борошна не треба, бо інакше оладки будуть опадати після приготування.

Оладки на дріжджах (Фото: instagram.com/yaroslavskyi_vova)
Оладки на дріжджах / Фото: instagram.com/yaroslavskyi_vova

Текст публікується з дозволу автора

Оригінал

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Мнения НВ

Більше блогів тут

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X