Універсальний соус. Як приготувати домашній кетчуп

11 серпня, 23:03
Марко Черветті: «Хороший соус здатний врятувати навіть не дуже вдалу страву» (Фото:instagram.com/marcocervetti)

Марко Черветті: «Хороший соус здатний врятувати навіть не дуже вдалу страву» (Фото:instagram.com/marcocervetti)

Нехтувати соусами неприпустимо

Хороший соус здатний «врятувати» навіть не дуже вдалу страву, а от поганий — зіпсує навіть найбільш потужну. Соус грає одну з найважливіших партій в кулінарній композиції, але багато хто дозволяє собі нехтувати ним та навіть взагалі ігнорувати. А це, пані та панове, просто неприпустимо.

Відео дня

Я вирішив поділитися із вами рецептом дуже універсального соусу, який пасуватиме майже всім стравам. Знайомтеся, величний домашній кетчуп.

Вам знадобляться:

— болгарський перець — 2 шт.

— цибуля — 3 головки

— консервовані томати — 3 банки по 400 грамів

— винний оцет — 100 грамів

— сухий гострий червоний перець — чайна ложка

— дрібка мускатного горіху та гвоздики

— часник — 5 зубчиків

— оливкова олія — дві столові ложки.

Поставте на вогонь каструлю та прогрійте у ній оливкову олію.

Киньте туди розчавлені зубчики часнику та нарізану цибулю. Перемішайте.

Наріжте болгарський перець і додайте його до каструлі, перемішайте.

Додайте гвоздику та мускатний горіх, гострий перець, сіль.

Коли суміш добре обсмажиться — додайте оцет та залиште випаровуватись.

Тепер можна додавати томати. Доведіть все до кипіння, зменшіть вогонь і варіть протягом години.

Минула година? Знімайте кетчуп з вогню і перетріть крізь сито, щоб позбутися шкірочок та крупних частин овочів.

Ось ви і зварили кетчуп вдома!

Текст публікується з дозволу автора

Оригінал

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Погляди НВ

Більше блогів тут

Показати ще новини
Радіо НВ
X