Навіть Мальдіви відстають. П’ять причин вирушити на Маврикій

20 січня, 22:12
Вы также можете прочесть этот материал на русском языке
Савелій Лібкін: «Точно повернуся на цей острів — не пізніше ніж за рік!» (Фото:надано автором)

Савелій Лібкін: «Точно повернуся на цей острів — не пізніше ніж за рік!» (Фото:надано автором)

За два дні ми виловили п’ять великих тунців, а за більшої вправності змогли б претендувати і на марліна.

З Києва до Маврикію — 14 годин польоту, з однією пересадкою. Чи вартий цей час того, що чекає на вас на острові? Авжеж, і ось чому.

1. Пляжі

Білий пісок, бірюзова вода, жодного каміння та водоростей. Акул тут теж немає — через кораловий риф, що оточує острів, їх можна зустріти лише у відкритому морі. Загалом, одні з найкращих пляжів, на яких мені довелося побувати авіть Мальдіви, на мій погляд, відстають). Єдина небезпека — ризик наступити на морського їжака. Але з огляду на абсолютну прозорість води, ризик цей невеликий.

Відео дня

2. Природа

Середня денна температура повітря в січні — плюс 29, води — плюс 28. Звичайно, у таких умовах усе розквітає: і рослини, і тварини, і туристи. Якщо опинитеся на острові, обов’язково відвідайте місцевий зоопарк. Він розкинувся на території 100 гектарів й унікальність його полягає в тому, що тварини тут живуть не у вольєрах, а в умовах, наближених до природних.

Іти поруч із левами — ні з чим не порівняне відчуття

Окрім іншої живності, тут ви зустрінете на вільному вигулі жирафів, зебр, лам, антилоп і левів. До речі, разом із левами ми вирушили на прогулянку (у супроводі гідів, звичайно). Тварини до нас агресії не виявляли, оскільки були ситі, але йти поруч із ними — це ні з чим не порівняне відчуття.

3. Їжа

Відразу обмовлюся, харчуватися краще в ресторанах при готелях, а готелі варто вибирати хороші. Ми зупинялися в готелі Royal Palm Beachcomber — рекомендую. Але й інших чудових готелів на острові вдосталь. Так ось, їжа. Головний пункт — це, звісно, свіжа риба. Слово «свіжа» в цьому випадку означає, що її виловили вранці, а за годину-другу вона опинилася на вашій тарілці. Крім величезного вибору риби, лобстери, краби та креветки доступні завжди. Я не дуже люблю карі та всілякі спеції, тому місцеву кухню не тестував — віддав перевагу європейській. З огляду на те, що в нашому готелі шеф-кухар француз, це було нескладно.

надано автором
Фото: надано автором

4. Сервіс

Про сервіс на Маврикії варто розповісти окремо, але не згадати тут цей пункт я не можу. У мережевих готелях усі менеджери — експати (переважно з Англії та Франції). Відповідно, сервіс — ідеальний. Не вишколений до неживості, а з людським обличчям, причому дуже усміхненим. Складається враження, що всі справді хочуть зробити твій відпочинок бездоганним, а не женуться за чайовими оча від чайових, зрозуміло, теж не відмовляються).

5. Рибалка та інше

На Маврикії чудова океанічна рибалка. За два дні ми виловили п’ять великих тунців, а за більшої вправності змогли б претендувати і на марліна. У готелі доступні будь-які водні види спорту нашому готелі ці опції були безкоштовними): кайтсерфінг, віндсерфінг, каякінг, снорклінг тощо. Тут я вперше спробував стати на водні лижі й обов’язково збираюся повторити це у майбутньому.

надано автором
Фото: надано автором

«Я сюди обов’язково повернуся» — стандартне завершення будь-яких дорожніх нотаток. Але у випадку з Маврикиєм ці слова звучать цілком правдиво. Точно повернуся на цей острів — не пізніше, ніж за рік!

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Мнения НВ

Більше блогів тут

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X