Ситно, швидко, корисно. Як приготувати стейк із цвітної капусти
Цій страві особливо порадіють вегетаріанці
Цвітну капусту я пам’ятаю ще з дитинства. Мама любила готувати її в клярі або тушила з м’ясом. Будучи дитиною, я не відразу полюбив цей овоч, хоча як і всі мами, моя мені розповідала, наскільки він корисний і поживний. Рятували капусту різні соуси, з якими мама її подавала.
Коли я виріс і почав сам управлятися в кулінарній майстерності, то став шукати нові рецепти приготування цієї диво-капусти. Для мене важливий не тільки смак страви, а й збереження корисних властивостей продукту. Подорожуючи світом, я звернув увагу, як готують цвітну капусту знамениті кухарі, з якими соусами подають, і вивів для себе ідеальну формулу рецепта.
Насамперед, стейку з цвітної капусти порадіють вегетаріанці. Але і просто любителі оригінальних страв із незвичайним поєднанням смаків гідно оцінять мій рецепт. Що примітно, не обов’язково бути професійним кухарем, щоб удома приготувати такий стейк. Ситно, швидко й корисно — так трьома словами можна описати цю страву. А головне правило приготування цвітної капусти — не переварити й не перетримати в духовці, зберігши її еластичність і корисні властивості.
Інгредієнти:
- Ціла головка цвітної капусти — 250−300 г
- Вершки 30% — 100 мл
- Буряковий фреш — 20 г
- Пармезан — 20 г
- Сік юзу — 10 г
- Лист пак-чой — 1 лист
- Сухарі тонкацу — 20 г
- Броколі — 30 г
- Оливкова олія — 20 г
- Сіль, перець — за смаком
Приготування
Очистити капусту, варити 7 хвилин в окропі, потім викласти на деко, полити оливковою олією та запекти при температурі 180 градусів 12 хвилин у духовці. Броколі відварити 2 хвилини.
Готуємо соус
Прокип’ятити вершки, додати пармезан, сік юзу, буряковий фреш, сіль, перець за смаком.
Сервіровка
На тарілку вилити соус, викласти капусту, посипати сухарями тонкацу та прикрасити листом пак-чой і броколі.
Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Мнения НВ
Більше блогів тут
Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.